Javor-Zimske carolije
Naslovna » Aktuelno » LEGENDA SA ZAPADNE STRANE

LEGENDA SA ZAPADNE STRANE

RITA MORENO – GLUMAČKA DIVA POSLE 60 GODINA PONOVO U ISTOM FILMU – „PRIČA SA ZAPADNE STRANE“ (VIDEO)

Ljubavna priča između Portorikanke i gringosa u novom ruhu

Nakon što je osvojila Nagradu Oskar za ulogu Anite u originalnoj verziji „Priča sa zapadne strane“ (West Side Story) iz 1961. godine, glumačka diva Rita Moreno vratiće se u rimejku poznatog mjuzikla ovog puta u režiji čuvenog sianeste Stivena Spilberga. Pored toga, Rita Moreno je i izvršna producentkinja na ovom ostvarenju koje će domaća publika moći da na velikom platnu pogleda već od 9. decembra.
„Nikada, ni u najluđim snovima nisam mislila da ću se više puta vraćati nekom filmu. Ali, kada vas Stiven Spilberg pozove da radite, to se ne odbija! A tek kada je tu i Toni Kušner, mojoj sreći nije bilo kraja!“, oduševljeno je Rita Moreno govorila o povratku na film koji ju je vinuo u zvezde.
U novoj verziji „Priča sa zapadne strane“, Moreno igra Valentinu, udovicu Doka, vlasnika radnje u kojoj mladi Toni radi.
Ljubav dvoje mladih, romansa Romea i Julije, ljubavne iskre između gringosa i Portorikanke smeštene u Njujork pedesetih godina prošlog veka bile bi bajkovite da im na put nisu stale etničke razlike i urođeno neprijateljstvo između dva tabora, dve porodice i dva naroda. Spilberg je majstorski režijom i muzikom ublažio nasilje, mladu uzavrelu krv, predrasude i očaj koji opisuje dve zaraćene porodice.
Glumačku postavu savremene verzije filma čine, pored Rite Moreno i mladi protagonisti Ansel Elgort (Ansel Elgort) u ulozi Tonija i Rejčel Zegler (Rachel Zegler) kao Maria, a u ostalim ulogama našli su se glumci Ariana DeBose, Dejvid Alvarez i Majk Fejst. Spilbergova verzija okupila je najbolji brodvejski i holivudski kreativni tim uključujući samog scenaristu Kušnera koji je dobitnik Pulicerove nagrade, potom koreografa Džastina Peka dobitnika nagrade Tomi, kao i renomiranog dirigenta filharmonije Los Anđelesa i dobitnika Gremi nagrade Gustava Dudamela koji je i dirigovao snimanjem čuvene muzičke partiture.
Od 9. decembra rimejk mjuzikla „Priča sa zapadne strane“ (West Side Story) u bioskopima širom Srbije.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top