Mona-Uskrsnji prvomajski praznici
Naslovna » Kultura » Knjige » Matematička mozgalica – Pikom

Matematička mozgalica – Pikom

matematicka-mozgalica-4-6

Matematička mozgalica 4-6

Za uzrast:

4 do 6 godina

Obim:

36 strana + nalepnice
+ karte za učenje boja i oblika

Format:

22 x 22 cm

matematicka-mozgalica-5-7

Matematička mozgalica 5-7

Za uzrast:

5 do 7 godina

Obim:

36 strana + nalepnice
+ karte za učenje pojma broja
i uvežbavanje računanja

Format:

22 x 22 cm

matematicka-mozgalica-6-8

Matematička mozgalica 6-8

Za uzrast:

6 do 8 godina

Obim:

36 strana + nalepnice
+ karte za učenje pojma broja
i uvežbavanje računanja

Format:

22 x 22 cm

MATEMATIČKA MOZGALICA je serija od tri zbirke zadataka. Namenjene su deci uzrasta od 4 do 8 godina. Svaka za sebe predstavlja samostalni radni list, ali se i logički nadovezuju.

Ove zbirke se odlikuju visokim nivoom motivisanosti dece u skladu sa rezultatima savremenih istraživanja u psihološko-pedagoškoj praksi, tačnošću pri postavljanju zadataka, zahtevom za permanentnom logičkom aktivnošću, pažljivo doziranim motoričkim vežbama. Novim metodičkim rešenjima su zahtevniji zadaci približeni deci nižeg uzrasta u odnosu na uobičajenu praksu.

 Decu kroz zadatke vode stariji drugari (brat i sestra). Direktno im se obraćaju i daju korisne sugestije. Svaki zadatak je osmišljen tako da dete oseća svrsishodnost njegovog rešavanja. Zadaci su raznovrsni kako u logičkom, tako i u tematskom i motoričkom smislu. Za njihovo rešavanje je dovoljno predznanje iz prethodnih zadataka ili su asocijativno postavljeni tako da kroz primer koji je rešen i upozorenje koje daju deca-vodiči može samostalno da se izvede zaključak. Rešavanje nekih zadataka se vrši lepljenjem nalepnica, što dodatno podstiče motivaciju. Dodatak u sredini sadrži karte za igranje društvenih igara koje pospešuju učenje pojmova (oblici i boje, jednakobrojni skupovi i brojevi).

 Cilj ovih radnih listova je da omogući deci da sa zadovoljstvom, bez pritiska roditelja i pedagoga savladaju prve matematičke pojmove i steknu samopouzdanje, samostalnost ali i osećaj želje za sledećim izazovom.

Izdavač Pikom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top