Promo Juli
Naslovna » Kultura » Knjige » MILA, KRALJICA NEREDA

MILA, KRALJICA NEREDA

mila-kraljica-nereda

MILA, KRALJICA NEREDA

Napisala Patriša Anđelković
Ilustrovao Aleksandar Zolotić
Kreativni centar, 2018

Junakinja Mila je devojčica koja stalno gubi sitnice po kući. Mama je neprekidno grdi, ali se Mili čini da stvari jednostavno nestaju i bez njene krivice…

Patriša Anđelković je poznata našoj čitalačkoj publici po knjigama Gospodin Ljutiša i pas Ljutko i Ničija kuca. Mila, kraljica nereda – njena nova knjiga – govori o devojčici koja, u potrazi za izgubljenim stvarima, na tavanu svoje kuće pronalazi pravi razlog nestajanja svih tih stvarčica. Taj razlog uskoro postaje njen prijatelj.

Iako polazi od priče o jednoj lošoj dečjoj navici, autorka svoju pouku drži u drugom planu, a više je okrenuta tome da izazove simpatije za svoje junake. Devojčica Mila i mali puh Viktor otkriće da se dopunjuju u zajedničkoj sklonosti ka gubljenju i pronalaženju stvari, a ujedno će jedno u drugom pronaći prijatelja za sva vremena.

Slikovnicu je ilustrovao Aleksandar Zolotić i svojim jedinstvenim i bogatim stilom upotpunio atmosferu ove knjige. Nagrada za dečju ilustraciju na sajmu knjiga 2018. pripala je Aleksandru Zolotiću, za ilustracije knjige Patriše Anđelković Mila, kraljica nereda (Kreativni centar, Beograd, 2018)

KREATIVNI CENTAR

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top