Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Pozorišta » ‘PRIČA O SVETOM SAVI”:

‘PRIČA O SVETOM SAVI”:

Predstava za decu “Priča o Svetom Savi“, nastala je u produkciji Malog pozorišta “Duško Radović“, po tekstu Bratislava Petkovića, u režiji Saše Gabrića.

 Jedinstvena, neobična pojava princa i monarha, pravnika i prosvetitelja, književnika i radnika, pastira i predvodnika, neimara i vidara, čudotvorca i utešitelja, državnika i svetitelja – retki su narodi koji mogu da se pohvale time da se kroz jednu ličnost mogu prikazati svi nedostižni vrhovi kojima se teži, neprolazne vrednosti za svakog čoveka – kaže reditelj Gabrić.

– Mi spadamo u te „retke” koji imaju privilegiju i čast da kroz jednu ličnost personifikujemo sebe, svoju istoriju i duhovnost. Sva njena dubina, veličina i sjaj odlikuje se kroz lik svetog čoveka, nacionalnog simbola, duhovnog zaštitnika svih Srba – Svetog Savu – dodao je on.

Kostim je osmislila Olga Mrđenović, muzički saradnik je Leontina Pat, a stručni saradnik na tekstu arhimandrit Nikifor Milović.

Glavnog junaka Rastka/Savu tumači mladi glumac Bogdan Bogdanović, dok ostatak podele čine Nebojša Ljubišić (Nemanja), Aleksandra Anđelković (Ana), Saša Kuzmanović (Nikanor), Lazar Miljković (Jovan) i Katarina Dimitrijević (Ðurđinka).

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top