Promo Juli
Naslovna » Kultura » Knjige » Zavrti – Boju i oblik

Zavrti – Boju i oblik

Zavrti – Boju i oblik ima za cilj razvoj pamćenja i funkcionalnog mišljenja.

Stručnjaci tvrde da je idealna igračka ona koja je istovremeno i zabavna i edukativna. Znanja stečena kroz igru ostaju duže upamćena jer su deo detetovog ličnog iskustva.

Ni najbolje igre i igračke ne mogu biti dovoljno dobre ukoliko detetu nedostaje saigrač. Ponekad ste taj nedostajući saigrač upravo vi.

Društvene igre su pravi način da sa porodicom u slobodno vreme uživate na kvalitetan način. Okupljanje za stolom uz društvenu igru obezbediće deci i vama zdravu zabavu, koja će vas podstaći na timski rad, fizički pokrenuti, poboljšati memoriju i učiniti da razvijete dobar sportski duh.

Ono što je posebno značajno za mlađu decu, kojoj je ova igra namenjena, je to što će naučiti da pobeda ponekad ne zavisi samo od sreće već i od od umeća i sposobnosti.

Ova društvena igra zahteva da igrači imaju neku vrstu veštine.

Priprema za društvenu igru Zavrti – Boju i oblik:

Detetu objasniti da kada zavrti strelicu kojom određuje boju može uzeti bilo koji žeton koji ima dobijenu boju (oni na koju pokazuje strelica kad stane). Na isti način kada zavrti strelicu koja pokazuje oblik, može uzeti bilo koji žeton dobijenog oblika.

Možete testirati dete da istovremeno zavrti i boju i oblik pa da pronađe žeton koji zadovoljva oba uslova. Detetu se zatim mogu davati kartice da bi od žetona slagalo figure za njih.

Predložena igra:

Igrači (maksimalno 3) najpre okrenu sve karitce sa figurama licem na dole, a onda svako od njih izvuče po karicu na kojoj je figura koju on treba da napravi. Kartica ostaje na stolu tako da je vide svi. Igrači igraju naizmenično.

Igrač zavrti ili strelicu sa oblicma ili sa bojama i na taj način određuje šta može izvući od onoga što mu je potrebno da napravi figuru sa kartice. Može se desiti da mu ništa nije potrebno od žetona koji imaju dobijenu osobinu. U svakom slučaju igra sledeći igrač. Pobednik je igrač koji prvi napravi svoju zadatu figuru.

Izdavač: Pikom – Novi Sad

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top