Naslovna » Kultura » Knjige » Zavrti, poveži-upamti – Pikom

Zavrti, poveži-upamti – Pikom

zavrti-povezi-upamti

Zavrti, poveži-upamti

Za uzrast:

5+

Format kutije:

21,5 x 33 x 4 cm

Sadržaj:

Tabla sa 22 ilustracije i rotirajućom strelicom
za izbor kartice koja se izvlači,
22 kartice sa ilustracijama i
22 kartice sa bojama u odgovarajućem
odnosu za svaku od kartica sa ilustracijama. 

CILJ:
Razvoj pamćenja i funkcionalnog mišljenja.

Upotreba:
PAROVI u ovim igrama su kartica sa ilustracijom i kartica sa bojama u odgovarajućem odnosu za tu ilustraciju. Najpre treba napraviti sve parove kako bi se igrači upoznali sa njima.

Igra 1:
Igrači (2-4) najpre okrenu sve kartice licem na dole kao u svakoj igri pamćenja. Igrači igraju naizmenično. Igrač okreće dve kartice po izboru. Ako je pronašao PAR, njega sklanja i pokušava ponovo da pronađe PAR otvaranjem nove dve kartice. U momentu kad otvorene kartice nisu PAR, vraća ih na svoje mesto, a igru nastavlja sledeći igrač. Pobednik je igrač sa više pronađenih PAROVA.

Igra 2:
Igrači (2-4) najpre okrenu sve kartice sa ilustracijama licem na gore, a kartice sa bojama licem na dole. Igrači igraju naizmenično. Igrač zavrti strelicu i uzima karticu sa ilustracijom na koju je strelica pokazala, zatim izvlači karticu sa bojama za koju pretpostavlja da je njen PAR. Ako je pronašao PAR uzima ga i igra ponovo. U momentu kad ne pronađe PAR, kartice vraća na svoje mesto, a igru nastavlja sledeći igrač. Pobednik je igrač sa više pronađenih PAROVA.

Izdavač Pikom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top