Naslovna » Aktuelno » BUDI – Bijenale umetničkog dečijeg izraza

BUDI – Bijenale umetničkog dečijeg izraza

Добро дошли на 9. БУДИ!

  1. БУДИ КОНКУРС: МАЛЕ ЛУДОСТИ – велике мудрости!

Међународни бијенале уметничког дечјег израза – БУДИ (у организацији Културног центра Панчева и УГ БУДИ) позива све образовне и културне институције, организације и децу од 5 до 15 година, из земље и иностранства, да пошаљу своје радове на тему: МАЛЕ ЛУДОСТИ – велике мудрости!. Конкурс је отворен до 31. марта 2021. године.

Многа ремек дела и научна открића настала су од луцкастих идеја. Оне долазе тихо, неочекивано и обузимају цело биће. Иако на почетку делују као лудост, из њих се развијају највеће мудрости и лепоте овога света. Позивамо децу да са нама поделе њихове најсмелије идеје!

БУДИ, односно Бијенале уметничког дечјег израза, јесте међународни фестивал посвећен дечјем стваралаштву и стваралаштву за децу. Главни циљеви БУДИ су приближавање уметности и културе деци, превазилажење баријера старомодних институција, охрабривање креативности код најмлађих, промоција и развој талената код деце у различитим областима креативности, повезивање и упознавање деце с другим културама, као и подршка инклузији маргинализованих група деце.

ИТАЛИЈАКолевка културе и уметности

Тема 9. БУДИ фестивала „Мале лудости – велике мудрости“, инспирисана је најпознатијим италијанским лутком на свету „Пинокијем“. Карло Клоди, новинар, послао је уреднику новина у Риму неколико кратких епизода о животу дрвеног лутка и његовим малим лудостима. По објављивању 1881. године, авантуре Пинокија су придобиле симпатије малишана и постигле велики успех. Касније је овај лик преточен и у филмове, цртане филмове и представе, стрипове, књиге, илустрације и стекао је планетарну популарност. Инспирисао је и генерације будућих уметника, а нас, 140 година од његовог рођења, да одаберемо Италију као земљу госта домаћина предстојећег фестивала, у сарадњи са Амбасадом Италије и Италијанским институтом за културу у Београду.

Придружите нам се у откривању других земаља и култура, грађењу пријатељстава и уживању у игри.

Међународни конкурс за децу од 5 до 15 година отворен је до 31. марта 2021. године у више категорија:

  • Визуелна уметност: Њух за добре ствари

Нацртај, илуструј, направи макету, видео или сними филм

  • Филм и позориште: Оживљени лутак

Осмисли и сними филм, позоришну представу, плесну тачку или перформанс Књижевност: Мале лудости

Напиши нам песму, бајку, стрип или причу

  • Екологија/Иновација/Експеримент: БУДИ Креативац

Осмисли научнофантастични експеримент или изум (цртеж/видео/макета) или еколошку акцију (идеја/презентација/видео).

Радове доставити поштом или лично на адресу:

Културни центар Панчева

Војводе Живојина Мишића 4

26000 Панчево, Србија

или електронском поштом на адресу: [email protected], с назнаком: „За 9. БУДИ конкурс”.

 

Уз сваки рад неопходно је доставити: име и презиме аутора, годину рођења, назив школе или организације, поштанску и е-маил адресу, као и контакт телефон.

Аутор/ка и/или подносилац пријаве на Конкурс 9. БУДИ фестивала може учествовати с више радова и у оквиру различитих категорија.

  • У категоријама визуелна уметност и екологија/иновација/експеримент, конкурс је отворен за индивидуалне ауторе и групе. Достављени радови морају бити прописно обележени (подаци о ауторима и контакт особи), упаковани и заштићени уколико су ломљиви. Не смеју се савијати или урамљивати. Оштећене или неуредно реализоване радове жири неће узимати у обзир приликом награђивања, нити излагати публици. Радови се не враћају! Видео радове послати по истом принципу као и филмове.
  • У категоријама филм и представа, конкурс је отворен за индивидуалне ауторе, неформалне групе, драмске школске секције, филмске и драмске студије. Филмове и снимке представа и перформанса (максимално трајање 20 минута) поставити на „YouTube” (или друге сличне платформе) и послати линк путем мејла, заједно са подацима о ауторима и учесницима, и контакт особом.
  • У категорији књижевност, радове доставити мејлом са подацима о аутору и контакт особи.

Учешћем на Конкурсу аутори су сагласни да се њихови радови могу репродуковати и користити за промоцију фестивала.

О квалитету радова одлучиваће стручни жири. Одабрани радови ће бити уврштени у званичан програм 9. БУДИ фестивала. Додела награда и признања учесницима и менторима биће уприличена на специјалној свечаности током БУДИ фестивала, који ће бити одржан од 15. маја до 15. јуна у Панчеву.

За све додатне информације БУДИ ТИМ стоји вам на располагању:

Културни центар Панчева

Војводе Живојина Мишића 4

26000 Панчево

тел: +381 (0)62 800 8786

+381 (0)13 440 940

фаx: +381 (0)13 440 945, е-маил: [email protected]

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top