Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Kultura » Knjige » Čarobne patike mog prijatelja Persija – Kreativni centar

Čarobne patike mog prijatelja Persija – Kreativni centar

Edicija “Svet je jedan”

U kratkim, tematski veoma zanimljivim romanima iz ove edicije razmatraju se problemi mladih i ponekad težak iskorak iz detinjstva u svet odraslih. Poznati pisci za decu i mlade iz različitih krajeva sveta s mnogo razumevanja pišu o junacima koji na putu sazrevanja otkrivaju sebe, suočavaju se sa svetom, raznovrsnim sredinama i bore se za sopstveni identitet.

carobne-patike-mog-prijatelja-persija

 

 

Čarobne patike mog

prijatelja Persija

Napisao:

Ulf Stark

Ilustrovala:

Sanja Drakulić

Prevela sa švedskog:

Slavica Agatonović

Kada je u odeljenje došao Persi, nov učenik, za opreznog i bojažljivog Ulfa sve se promenilo! Persi sve može i sve sme zahvaljujući svojim čarobnim patikama. Ulf želi te patike da bi i sam postao jak i hrabar. Ali, da bi do njih došao, treba da sklopi poslovni dogovor s Persijem…

O autoru

Ulf Stark, švedski pisac, rođen je 12. jula 1944. godine u Stokholmu. Književnu karijeru započeo je već u gimnazijskim danima. Postao je poznat 1984. godine, kada je objavio knjigu Budale i smarači, za koju je dobio nagradu najvećeg švedskog izdavača Bonijera. Ubrzo je po knjizi snimljena TV serija, a 2009. godine postavljen je i mjuzikl. Iste godine Kreativni centar objavio je ovu knjigu na srpskom jeziku. Danas se Stark ubraja u najbolje švedske pisce za decu i omladinu. Poznate su mu i knjige: Umeš li da zviždiš, Juhana?, Moj prijatelj šeik iz Sturebija, Moj prijatelj Persi, Bafalo Bil i ja.

Ulf Stark se bori za afirmaciju književnosti za decu, a za njegove knjige govori se da su pune humora i hrabrosti. Sam pisac kaže da u svakoj knjizi mora da bude i malo tuge kako bi se radost bolje videla.

Izdavač Kreativni centar

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top