Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Aktuelno » DOMAĆI FILM „KOMUNISTIČKI RAJ” REDITELJA MILOŠA STOJANOVIĆA U BIOSKOPIMA ZVANIČNO OD 22. DECEMBRA

DOMAĆI FILM „KOMUNISTIČKI RAJ” REDITELJA MILOŠA STOJANOVIĆA U BIOSKOPIMA ZVANIČNO OD 22. DECEMBRA

 

DOMAĆI FILM „KOMUNISTIČKI RAJ” REDITELJA MILOŠA STOJANOVIĆA U BIOSKOPIMA ZVANIČNO OD 22. DECEMBRA

Domaći film Miloša Stojanovića koji je temeljno nastajao osam godina prvi put je prikazan na ovogodišnjem FEST-u, a zatim na filmskom festivalu u Sopotu, sada,  od 22. decembra na redovnom bioskopskom repertoaru za širu filmsku publiku
Nastalo po motivima istoimene drame uglednog srpskog pisca Aleksandra Popovića, filmsko ostvarenje “KOMUNISTIČKI RAJ” u kom zajedno, pred istom kadrom, uloge tumače inostrani i domaći glumci, naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru od četvrtka, 22. decembra.

Reditelj i glumac Miloš Stojanović  snimio je priču koju je pisac Aleksandar Popović smestio u doba II Svetskog rata, prepoznajući je i kao priču o nama, koliko u prošlosti toliko i u današnjim vremenima. To je priča o ljudima koji žive odjeke velikih svetskih potresa.

“Skrajnuti od civilizacije, oni se muče da održe korak sa dramatičnim promenama kojima ih svet zapljuskuje. Tumaraju među idejama koje svaki talas nanese.

Napred ili nazad, levo ili desno, Istok ili Zapad?
Ili bilo šta, ne samo da se preživi, već da se od toga i živi. Popovićevi junaci su davna verzija ”preletača”, ljudi bez ideja i stida. Film prati te proždrljivce, ekstatične proroke i prethodnike revolucija, uvek spremne na svađu oko ideja koje nemaju, željne da ponize i spremne da poniženje istrpe.”

Kako se ističe, glumci pred kamerama prikazuju one ostršćene sa preteranim emocijama i reakcijama. “Krikom nam prikazuju dubinu očaja malih, stisnutih među velikima.”

U filmu uloge tumače: Goran Daničić Žuća, Lazar Strugar, Rade Knežević, Zoran Ćosić, Lea Blasko, Tanja Kecman, Vukašin Nikitović, Alek Kezele, Fredrik Wagner, Viktor Akerblom, Aleksandra Šaljić, Nikola Bulatović, Mirko Jokić, Ervin Kolmančić, Taro Kadooka, Milan Milivojević.

Direktor fotografije je Pablo Ferro Živanović, montažu potpisuje Zoran Minić, a kompozitor muzike je Cameron Boyce.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top