Naslovna » Aktuelno » Donirajte IT opremu učenicima osnovnih i srednjih škola širom Srbije

Donirajte IT opremu učenicima osnovnih i srednjih škola širom Srbije

Pomozi IT: Donirajte IT opremu učenicima osnovnih i srednjih škola širom Srbije

 

Pomozi I TI, pomozimo SVI!

 

Agencija MPG Beograd sarađuje sa velikim brojem domaćih i inostranih klijenata sa kojima pokreće novi humanitarni projekat pod nazivom Pomozi IT.

 

Pomozi IT je društveno odgovorna akcija prikupljanja i doniranja korišćene ali i nove IT opreme (primarno PC i laptop računara, tablet uređaja i mobilnih telefona) kako bi i deca iz materijalno ugroženih porodica mogla neometano da učestvuju u online nastavi i školskim aktivnostima od kuće.


Na početku školske 2019/2020. u Republici Srbiji nastavu je pohađalo ukupno 517 826 učenika osnovnih škola, dok je redovne srednje škole pohađalo 251 974 učenika. Zbog vanrednog stanja prouzrokovanog korona virusom (COVID 19), umesto u školskim klupama, nastava za osnovne i srednje škole prati se uz pomoć TV kanala (RTS 3 i RTS Planeta) ili putem interneta, ali učenici koji nemaju adekvatne uslove tu nastavu ne mogu da pohađaju.

 

Upravo zato je pokrenuta humanitarna akcija Pomozi IT kako bi se uz pomoć donacija kompanija i fizičkih lica prikupila naophodna IT oprema, ne bi li svi đaci mogli da prate predavanja od kuće i tako neometano nastave svoje redovno školovanje.

 

Akciji su se za sada priključile kompanije Comel, DTD Ribarstvo, IK Tehnologija, kurirska služba BEX koja je partner za logistiku i distribuciju IT opreme kao i više fizičkih lica, ali to nije dovoljno.

Pozivaju se sva pravna i fizička lica koja su u mogućnosti da rashoduju i doniraju svoju već korišćenu ali upotrebljivu IT opremu (PC računare, Laptop računare, tablet uređaje ili mobilne telefone). Potrebno je samo da se popuni formular ili da se piše na [email protected] a neko od koordinatora će se ubrzo javiti radi dogovora oko preuzimanja opreme.

 

Dodatne informacije i upitnik za kompanije mogu se naći na mpg.rs, kao i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Linkedin.

MPG Beograd je i ranije bila pokretač projekata društvene odgovornosti u partnerstvu sa Svratištem za decu, NORBS – Nacionalnom organizacijom retkih bolesti Srbije, Rotary klubom Beograd Skadarlija i organizacijom posebne studentske stipendije – Stella.

 

Uključi se #pomoziIT

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top