Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Aktuelno » EKSKLUZIVNO: SARAJEVSKA GRUPA DIVANHANA 12. MAJA U MTS DVORANI!

EKSKLUZIVNO: SARAJEVSKA GRUPA DIVANHANA 12. MAJA U MTS DVORANI!

Pet godina je prošlo od poslednjeg beogradskog nastupa grupe Divanhana. U međuvremenu je ovaj slavni sevdah sastav iz Sarajeva nastavio da obilazi evropske koncertne sale i objavljuje izdanja, među kojima je jedan album naročito zasijao – „Zavrzlama”, objavljen 2022. godine za „Multimedia Music” i nemački „CPL-Music”. Nakon nastupa na različitim lokacijama u periodu od 2012 – 2018, Divanhana je za novi koncert u Beogradu odabrala mesto na kom još nije držala koncert: kultnu MTS dvoranu, gde će nastupiti 12. maja s početkom u 20h.

Podsetimo, krajem 2021, Divanhana je svoje obožavaoce obradovala novim hitom, „Ćilim”, što je predstavljalo uvod u „Zavrzlamu”. Ovaj peti album sastava donosi jedanaest bisera i veliku novinu u karijeri Divanhane: njihove autorske numere, koje su svojim kvalitetom privukle podjednaku pažnju kao i prepoznatljivi, koloritni aranžmani tradicionalnih pesama odnosno kompozicija drugih autora (Šaban Bajramović, Ljubiša Stojanović – Louis itd).

Album „Zavrzlama” je odlično prošao kod šire publike, medija i stručne javnosti, te pobrao izuzetne recenzije, osvojio visoke pozicije na Top-listama i otvorio vrata ka brojnim festivalima i koncertima širom regiona i Evrope: Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Španija, Turska, Belgija, Austrija, Češka, Mađarska… Na listi najboljih albuma iz 2022. godine, po izboru članova panela „World Music Charts Europe”, album je zauzeo treću poziciju, dok se na godišnjoj listi panela „Balkan World Music Chart”, našao na drugom mestu. Prestižni brirtanski magazin „Songlines” je „Zavrzlamu” uvrstio u 10 najboljih albuma u svetu!

Kao jedan od najperspektivnijih sastava sa Balkana, Divanhana je imala čast da bude izabrana od strane hvaljenog međunarodnog projekta „MOST – The Bridge For Balkan Music”, koji logistički i finansijski pomaže balkanskim world music umetnicima.

Po strani od sadržajne i atraktivne diskografije, Divanhana je, poput svakog prvoklasnog benda, najbolja kad se uživo konzumira. Domaća publika, koja je u skorije vreme prisustvovala koncertima u Kragujevcu, Guči, Užicu, Novom Sadu, Aleksincu, Pirotu i Nišu, uverila se u moć i punu zrelost benda.

Na svojim nastupima, Divanhana publici pruža klasični sevdah i neosevdah, zatim blistave aranžmane, izvrsnu svirku, dinamični koncertni tok, upečatljivi vokal harizmatične Selme Droce i, iznad svega, nepatvorenu emociju, koja posetice neizostavno diže na noge.

KUPOVINA KARATA NA BLAGAJNI MTS DVORANE I PUTEM TICKETS.RS

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top