Naslovna » Kultura » Knjige » Farma Blatnjava barica – Majkl Morpurgo

Farma Blatnjava barica – Majkl Morpurgo

Farma Blatnjava barica
Nagrađivani autor Belog lava, Ratnog konja, Senke, Slona u bašti i Zlatne doline u novoj knjizi za nešto mlađi uzrast!
Neke guske se gube u magli, a neke su najpametnije na celoj farmi. Gabrijela je jedna od njih – pametnih. Upoznajte neobičnu družinu na farmi: prase koje je poželelo da leti, prepametnu gusku i guščiće ponosne na majčinu pamet, mačora na zadatku, prezaposlenog ovčarskog psa. Jarac Klement krije veliku tajnu zbog koje je njemu sve dopušteno: obrstiće baštu i pojesti sve bez kazne, a ostalima nije dozvoljeno ni da privire u nju. Guska Gabrijela jedina zna razlog!
Mali Pčelan se izgubio pri svom prvom napuštanju košnice, jer ga niko nije podučio gde je levo, a gde desno. Petao Frederik svakog jutra daje sve od sebe da probudi spavalice. Prasići ne znaju da li svinje jedu med. Ovca Dijana je jedna bleskasta ovca, koja zana da se treba sakriti u vodu kad naiđe roj pčela. Mačak Frenki džonja po sav dan. Farmer Spiridon ima sjajne planove kako da privuče turiste na farmu. 
Otkačena družina provodi bezbrižne dane, drema na suncu, igra se i zadirkuje, ostavljajući vanzemaljske krugove u žitu! I jednog dana Marsovci  su možda došli. A možda i nisu. Svi zajedno se ludo zabavljaju.
Odlična preporuka za početnike u čitanju, za ovladavanje nazivima domaćih životinja i parova odrasli-mladunče. Za usvajanje novih pojmova. Za male kreativce i nebrojene sate pravljenja životinja od plastelina ili papira. I za učenje šta je levo, a šta desno.
Uživajte se i smejte sa decom koja potpuno ovladavaju čitanjem i pojmovima o životu na farm
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top