Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Aktuelno » FESTIVAL AUTORSKOG FILMA PRVI PUT U GRADOVIMA ŠIROM SRBIJE

FESTIVAL AUTORSKOG FILMA PRVI PUT U GRADOVIMA ŠIROM SRBIJE

FESTIVAL AUTORSKOG FILMA PRVI PUT U GRADOVIMA ŠIROM SRBIJE
Decentralizacija 27. FAF-a

Ovogodišnje izdanje Festivala autorskog filma će se, nakon dvadesetišest godina, prvi put održati i u gradovima širom Srbije od 26. novembra do 3. decembra 2021. godine. Pored tradicionalnih lokacija u Beogradu, publika će 27. FAF moći da isprati u čak deset gradova – u Novom Sadu, Leskovcu, Nišu, Boru, Smederevu, Požarevcu, Subotici, Lazarevcu, Jagodini i Bačkoj Palanci.

„Festival autorskog filma nam je za dvadesetišest godina postojanja doneo mnogobrojna vredna ostvarenja koja nažalost nisu otišla dalje od Beograda i Beogradske publike. Zbog toga, ove godine, sa namerom da decentralizujemo FAF, želimo publici da pružimo mogućnost da prisustvuje festivalu i u svojim gradovima širom Srbije. Za ovaj, prvi put, odazvalo se deset gradova što nam pokazuje da je potražnja za autorskim ostvarenjima velika i nadamo se da će narednih godina ova inicijativa FAF-a biti podržana od strane još većeg  broja bioskopa“, izjavila je operativna direktorka FAF-a Milena Debeljković.

Dva filma iz glavnog programa naći će se i na repertoaru ovih gradova – ostvarenje Vesa Andersona „The French Dispatch“ koji ujedno i otvara 27. izdanje FAF-a, kao i ovogodišnji Berlinski pobednik „Baksuzni seks ili luda pornografija“ rumunskog reditelja Radua Žude koji će premijerno biti prikazan pred srpskom publikom.

Publika će iz takmičarskog programa imati priliku da pogleda domaće ostvarenje „Kelti“ naše rediteljke Milice Tomović koje će nakon premijere u Berlinu i nagrade „Srce Sarajeva“ za najbolju režiju na filmskom festivalu u Sarajevu,  imati srpsku premijeru u subotu, 27. novembra u Kombank dvorani u Beogradu, a narednih dana i širom Srbije.

Centralna lokacija festivala tradicionalno ostaje Kombank Dvorana, dok će se program odvijati i u ostalim salama u Beogradu, ali i u navedenim gradovima širom Srbije. Prateći svetske trendove, deo programa FAF-a će se odvijati i na onlajnu – na MojOFF filmskoj platformi.

Kompletne informacije o programu naći će se na zvaničnom sajtu festivala faf.rs. Zvanična strana festivala na Fejsbuku je AuteurFilmFest. Festival autorskog filma moguće je pratiti i na Tviteru i na Instagramu, na nalogu @AuteurFilmFest.

https://www.youtube.com/watch?v=z4PGbbINPmg&list=PLoT_Rp7aMBk4ihtPHhRlWreq34vP4yXViFestival
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top