Naslovna » Kultura » Knjige » FIT MAMA I BEBA

FIT MAMA I BEBA

FIT-MAMA-I-BEBA

FIT MAMA I BEBA
Napisala Tamara Ratković
Fotografija Dalibor Danilović
Konsultanti: Dr Tatjana M. Cvetanović, specijalista pedijatrije; Dr Zoran Maričić, specijalista ginekologije I akušerstva; Snežana Milanović, diolomirani fizioterapeut

Moderna shvatanja života – brz tempo, brza hrana, brzo dolaženje do informacija – zapravo su usporili kretanje. Sveli su ga, u stvari, na minimum. Kako će deca naučiti da žive zdravo ako im primer daju odrasli koji iz kola prelaze u fotelju, a iz fotelje u krevet i tako iz dana u dan?! Fizička aktivnost je kao pranje zuba – navika se stiče u najranijem detinjstvu. Zato budite aktivni i FIT, pružajte dobar primer deci i negujte zdrave navike. Ovim rečima svoju novu knjigu Fit mama i beba započinje Tamara Ratković, diplominarani profesor kineziologije, dugogodišnji edukator pilatesa i više aerobnih programa.

Nakon knjige Fit u trudnoći s pilatesom, namenjene svim aktivnim budućim mamama, Tamara Ratković je napisala je novu knjigu Fit mama i beba koja je nedavno objavljena u izdanju Kreativnog centra. Ovo korisno izdanje sadrži brojne ideje i predloge za to kako da mama i beba budu u dobroj formi. Izgovori poput onih da nemate vremena za sebe više ne važe, jer sada možete vežbati uz bebu u kući ili u parku, kaže autorka. Pored vežbi za mamu, knjiga sadrži izbor laganih i jednostavnih vežbi za bebe, koje će povoljno uticati na razvoj snage, motorike i koordinacije pokreta kod deteta.

Zadatak knjige Fit mama i beba je da motiviše mame da budu aktivne i da vežbaju. Po mišljenju autorke za to ne treba mnogo vremena i novca, već je potrebna samo volja. Vežbanje nije uvek povezano s vraćanjem u formu i ženinom željom da bude lepa, već i s mišlju da je neophodno da bude dobar uzor svom detetu od najmlađih dana i da ga nauči da je kretanje, zdravstveno gledano, važan deo naših života i preduslov dobrog zdravlja.

Reč autorke:

Radeći sa ženama dugi niz godina, uočila sam da nije retko da žene, koje su bile aktivne u trudnoći, posle porođaja počnu da zanemaruju sebe i svoje potrebe. Posledice se ne ogledaju samo u nezadovoljstvu telom, već su mnogo veće – opšta pasivnost, pa i depresija. Vežbanje je aktivnost koja pokreće. Vreme se bolje raspoređuje, sve obaveze lakše se ispunjavaju, a ono je korisno i za bebu i za okolinu.

U knjizi su dati predlozi raznih treninga za raznovrsne situacije, a svaka žena može sama da dozira vežbe prema trenutnim mogućnostima i raspoloženju. Izgovori kako nema dobrog fitnes kluba u blizini ili da je vežbanje skupo više ne postoje. Ova knjiga će biti odlična investicija ženama za njihov fit izgled.

Uzrast: Za odrasle

Tamara Ratković je diplomirani profesor kineziologije, stručnjak za pokret u sportu, šijacu terapeut i edukator pilatesa i više aerobnih programa.
Predaje na Fakultetu za fizičku kulturu i menadžment u sportu Univerziteta Singidunum u Beogradu. Bavi se edukovanjem budućih stručnjaka za pilates i vođenjem pilates studija Star, u kojem akcenat stavlja na pripremu, prevenciju i rehabilitaciju sportista i rekreativaca.
Trudi se da svakog oko sebe motiviše da svakodnevno pomera granice i da ono nemoguće učini mogućim. Veruje da na taj način podržava život, koji je stalno kretanje.

KREATIVNI CENTAR

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top