Naslovna » Obrazovanje » Privatno obrazovanje » Privatne srednje škole » “Gimnazija plus” – Beograd

“Gimnazija plus” – Beograd

“Gimnazija plus” – Beograd

Adresa: Terazije 27, 11000 Beogradgimnazija plus logo red
Telefon: 061/65-87-000, 064/869-08-03
Website: www.gimnazijaplus.rs
E-mail: [email protected]

 

“Gimnazija plus“ realizuje nastavni plan i  program gimnazije opšteg tipa, kao i programe “PLUS“. Kroz programe “PLUS” se opštem obrazovanju dodaju ona znanja i kompetencije koja buduće studije i razvoj profesionalne karijere čine uspešnim.  Programi “PLUS“  su razvijeni na osnovu potrebe da se u temeljno opšte obrazovanje integrišu nove kompetencije usklađene sa projekcijom budućnosti života i rada mladih generacija.

Škola je verifikovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Rešenjem br. 022-05-00059/2017-03 od 12.05.2017. godine. Prva generaciju učenika upisana je u školskoj 2017/18. godini.

Realizacija nastave i organizacija rada su prilagođeni i potrebama aktivnih sportista. Kako je znanje izvor samopouzdanja i energije, obrazovanje sportista postaje izuzetno važno.  Zbog zahtevne dinamike treninga i takmičenja, Gimnazija plus kroz posebno osmišljenu organizaciju rada omogućava sportistima da i na polju obrazovanja postignu vrhunske rezultate.

Nastavni plan i program

U “Gimnaziji plus“ se realizuje nacionalni Nastavni plan i program gimnazije-opšti tip, objavljen u Službenom glasniku broj 5/90 i Program “PLUS“.

“Gimnazija plus“  svojim nazivom upućuje da pored realizacije nacionalnog  programa gimnazije opšteg smera uvodi programe “PLUS“ za školovanje savremenih generacija. Podjednakim vrednovanjem  različitih oblasti znanja za nove generacije, “Gimnazija plus“ uspostavlja funkcionalne realcije između društveno-humanističkih, prirodno-matematičkih, informaciono-tehnoloških, jezičkih,  kulturno-umetničkih i sportskih znanja i veština.

Posebni programi

“Gimnazija plus” nudi i niz posebih programa koji uključuju pripremnu nastavu za polaganje male mature, kao i posebne programe ya dodatnu nastavu iz engleskog jezika i informatike za osnovce i srednjoškolce.

Upis

“Gimnazija plus“ upisuje učenike u I, II, III i IV razred gimnazije.

Prvi razred mogu upisati učenici koji su završili osnovnu školu, sa ocenom 5 iz vladanja i koji su uspešno ispunili standarde utvrđene psihološkim testiranjem i intervjuom sa psihologom škole.

Drugi, treći i četvrti razred mogu upisati učenici koji imaju svedočanstvo o završenom prethodnom razredu, ocenu 5 iz vladanja i koji uspešno ispune standarde utvrđene psihološkim testiranjem i intervjuom sa psihologom škole. Poseban uslov je potpisivanje “Ugovora o učenju“ sa učenikom o besplatnom nadoknađivanju  dela  programa “PLUS“ koji je izabrao učenik.

Više o upisu…

Nazad na Privatne škole

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top