Naslovna » Obrazovanje » Testovi » Četvrti razred » Inicijalni test – matematika, četvrti razred (sveska 3)

Inicijalni test – matematika, četvrti razred (sveska 3)

Inicijalni test

Inicijalni test – matematika, IV razred (sveska 3)

Ovaj inicijalni test sa rešenjima namenjen je učenicima IV razreda osnovne škole.

 

Čemu služi inicijalni test?

Inicijalni testovi se daju na početku školske godine. Učenici na ovim testovima ne dobijaju ocene. Namenjeni su proveri znanja koja su učenici stekli u prethodnom razredu. Kao takvi, pokrivaju gradivo iz celog prethodnog razreda. Međutim, nisu u pitanju preterano teški ili zahtevni zadaci. Fokus je na prepoznavanju pojmova i upotrebi prethodno stečenih osnovnih znanja.

Inicijalni test namenjen je pre svega učiteljima i učiteljicama. Na osnovu rezultata oni mogu da procene koje tematske celine bi trebalo obnoviti sa učenicima. Ovo važi i za pojedinačne učenike, kao i za odeljenje u celini.

Samostalni rad

Inicijalni test može da pomogne i roditeljima i učenicima da spremnije dočekaju početak nove školske godine. Ne treba zaboraviti da se znanje iz matematike gradi ne prehodno stečenim znanjima. “Rupe u znanju” mogu dovesti do toga da učenici “gube korak”. Kada na red dođe novo gradivo koje proširuje ili produbljuje nešto što nisu prethodno dovoljno dobro savladali, nastaju problemi.

Učitelji često nemaju dovoljno vremena da se vraćaju na staro gradivo. Zato je neophodan i samostalni rad učenika. Uključivanje roditelja može u tome puno da im pomogne. Nakon što utvrde “gde škripi”, a inicijalni test to pokazuje, roditelji mogu pomoći deci u izboru zadataka za vežbanje. Na našem sajtu možete pronaći veliki broj testova i zadataka za vežbu i utvrđivanje gradiva.

Kada je rad fokusiran na delove koje učenik slabije zna, pomoć roditelja mnogo znači. Ona može da doprinese uspehu u nadoknađivanju propuštenog. Pored toga, može da doprinese i motivisanju deteta da lakše savladava novo gradivo.

Inicijalni test – Zavod za vrednovanje obrazovanja i vaspitanja
Rešenja – Roditelj Srbija

Pogledajte još testova za testiranje vašeg znanja OVDE

Više o inicijalnim testovima možete saznati i na sajtu Zavoda za vrednovanje obrazovanja i vaspitanja

Vežbajte vredno jer:  Genijalnost je 1% nadahnuća i 99% znoja. Thomas A. Edison

Inicijalni test

Rešenja zadataka

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top