Naslovna » Zdravlje » Specijalističke ordinacije » Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora – Stari grad – Beograd

Institut za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora – Stari grad – Beograd

Beograd, Stari grad
Gospodar Jovanova 35
011 3208 500
[email protected]
www.iefpg.org.rs

  • Ukoliko govor i jezik Vašeg deteta odstupaju u odnosu na razvojnu normu (govorno jezički nivo koji mora imati na određenom uzrastu) i poprima odlike poremećenog govora i jezika ili je reakcija vaše bebe na zvuk neadekvatna možete:

Zatražiti savet kod nas

Zakazati pregled u Savetovalištu u kome će multidisciplinarni tim stručnjaka na osnovu pregleda utvrditi: govorno-jezički i auditivni status vašeg deteta, dati savet (dodatni pregledi, započinjanje tretmana, upućivanje u drugu instituciju).

  • Potrebna dokumentacija za Savetovalište: otpusna lista novorođenčeta i svi nalazi koje je do trenutka dolaska u savetovalište vaše dete dobilo (psiholog, orl specijalista, neurolog…), a koji mogu biti značajni za uspostavljanje dijagnoze i započinjanje tretmana.

Dovoditi dete na audiolingvistički tretman KSAFA-m aparatom
Dužina tretmana je od 3-5 meseci i više godina u zavisnosti od stepena oštećenja sluha, govora i jezika i uzrasta u kome se javlja. Dnevno trajanje tretmana je od 30 do 60 minuta.

  • Učestalost dolazaka

Svakodnevno (na početku tretmana kod svih vrsta poremećaja sluha, govora i jezika, kontinuirano kod težih i teških poremećaja sluha, govora i jezika), tri i dva puta nedeljno (kod lakih i srednje teških poremećaja govora i jezika, u fazi automatizacije i pripreme za otpust).

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top