Naslovna » Aktuelno » JELENA MILOŠEVIĆ DOBITNICA NAGRADE WORLD FOCUS AWARD 2022 FOR ART

JELENA MILOŠEVIĆ DOBITNICA NAGRADE WORLD FOCUS AWARD 2022 FOR ART

Jelena Milošević, slikarka, modni kreator i dizajner dobitnica je prestižne nagrade World Focus Award 2022 for Art i nominovana za nagradu Business Woman Award 2022. Nagrada će biti dodeljena 11. aprila u 19 časova na svečanoj večeri, u Kristalnoj dvorani, hotela Hyatt. Manifestacija se organizuje uz podršku Sekcije za žensko preduzetništvo Privredne komore Srbije.

Jelena Milošević, umetnica istančanog izraza i duboke promišljenosti, potekla je iz umetničke porodice, završila je slikarske škole i Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu, ali je i tokom mnogobrojnih studijskih putovanja širom Evrope, SAD i Afrike usavršavala svoj slikarski izraz. Imala je značajan broj samostalnih i kolektivnih izložbi, modnih revija, likovnih kolonija, humanitarnih akcija, kako kod nas tako i u inostranstvu. Naročito je značajan njen uspeh u Južnoafričkoj republici gde je živela par godina i upoznala značajne ličnosti, koje poseduju njene radove u svojim kolekcijama. Njeni radovi se mogu videti i u Galeriji Narodnog muzeja u Beogradu. Mnoge poznate ličnosti kao što su Princ Albert od Monaka, gospodin i gospodja Klinton, Opra Vinfri, porodica Mandela, porodica Zepter, Novak Đoković, kolekcionar Dušan Petrović poseduju u svojim kolekcijama Jelenine radove.

Jelena Milošević je prepoznatljiva po svom osobenom stilu slikanja na staklu. Kombinujući moderne oblike i srednjovekovne zlatne niti, Jelena je uspela da unese jedinstvenost naše tradicionalne umetnosti i motive u savremeni dizajn.

Jelenini svetovi nastaju u njenom ateljeu na Starom Sajmištu br. 28 (kod Brankovog mosta). Trenutno priprema svoju retrospektivnu multimedijalnu izložbu čija postavka će biti na proleće 2023. godine.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top