Mladi Izvidjaci -Mona
Naslovna » Kultura » Knjige » Kako da preživiš ako si dečak – Kreativni centar

Kako da preživiš ako si dečak – Kreativni centar

Kako da preživiš ako si dečak – Kreativni centar

 

Edicija “Mala psihologija”

Tokom odrastanja deca se sreću s raznovrsnim problemima, a knjige iz ove edicije upućuju ih na to kako da se suoče s njima i razreše ih na najbolji mogući način. Knjige sadrže jasna objašnjenja i delotvorne savete pomoću kojih deca mogu da prebrode krizne situacije. Ovi svojevrsni priručnici samopomoći pisani su jednostavno, tako da ih deca mogu lako razumeti.
kako-da-prezivis-ako-si-decak-korica

 

Kako da preživiš ako si dečak

Napisali:

Žak Aren, Bernadet Kosta – Prad

Ilustrovao:

Žak Azam

Prevela sa francuskog:

Vesna Mostarica

Priručnik Kako da preživiš ako si dečak pun je saveta koji će pomoći svakom dečaku da se dobro oseća u svojoj koži.U ovoj knjizi autori su pokušali da dečacima, pomalo zbunjenim promenama koje donosi odrastanje, ukažu na načine koji će im pomoći da se u problematičnim porodičnim situacijama snađu na najbolji način – jer kao što kažu autori, nisu devojčice jedine koje imaju brige u životu. Autori su na osnovu brojnih pitanja dečaka odabrali određene situacije, koje obrađuju u pedesetak odgovora. Svako poglavlje naslovljeno je kratkom rečenicom kojom se određuje problem, a potom sledi njegovo objašnjenje. Zatim se problem detaljno analizira i čitaocu se ukazuje na uzroke njegove nervoze, zbunjenosti i nedoumica koje ima u vezi s promenama na svom telu, odnosom prema devojčicama, roditeljima, vršnjacima… U odeljku pod naslovom Ti si na potezu nalaze se konkretni predlozi i ideje pomoću kojih će dečaci lakše rešiti problem. Na kraju svakog poglavlja postoji i Zlatno pravilo – rečenica kojom se objedinjuju svi prethodni saveti i kojom se čitalac ohrabruje. Kako da preživiš ako si dečak jeste poučna knjiga koju dečak, kad je jednom otkrije, uvek može koristiti kao izvor korisnih saveta i ideja za bolji život u porodici, školi i društvu.

Ponekad želiš sve da porazbijaš? Misliš da izgledaš jadno? Svi tvoji drugovi imaju devojke, a ti je nemaš? Ubeđen si da su tvoji roditelji želeli ćerku, a ne sina? Dosad si mislio da ta pitanja treba da zadržš za sebe. Pogrešno! Svi tvoji drugovi susreću se sa istim problemima, ali se ne usuđuju o njima da govore. Nisu devojčice jedine koje imaju brige u životu… Iz ove knjige saznaćeš kako da prebrodiš svoje male nezgode i velike probleme. Sad si ti na potezu!

Izdavač Kreativni centar

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top