Naslovna » Aktuelno » MADS MIKELSEN U EPSKOJ  PRIČI “OBEĆANA ZEMLJA” – OD 2. MAJA U BIOSKOPIMA

MADS MIKELSEN U EPSKOJ  PRIČI “OBEĆANA ZEMLJA” – OD 2. MAJA U BIOSKOPIMA

MADS MIKELSEN U EPSKOJ  PRIČI
“OBEĆANA ZEMLJA” – OD 2. MAJA U BIOSKOPIMA

 

Tokom majskih praznika domaći bioskopski repertoar biće obogaćen novim naslovom, istorijskom dramom reditelja Nikolaja Arsela “Obećana zemlja” (Promised Land) sa proslavljenim glumcem Madsom Mikelsenom u glavnoj ulozi.
Voljeni glumac, ujedno vlasnik brojnih prestižnih nagrada, tumači lik kapetana Ludviga koji je u 18 veku živeo u Danskoj i kao bankrotirani bivši vojnik odlučio je da povrati kraljevsku titulu koja mu je bila uskraćena tokom rođenja. Kao odobrenje od kraljevih izaslanika dobio je na korišćenje jalovu zemlju na kojoj je bio rešen da izgradi koloniju i uzgaja useve.
 
Prema rečima reditelja Arsela, koji je sa Mikelsenom poslednji put sarađivao na filmu “Kraljevska Afera” iz 2012. godine kada je i nominovan za nagradu Oskar za najbolji strani film, novo istorijsko ostvarenje Obećana zemlja snimljeno je prema noveli Ide Jesen, ali inspirisano i istinitom ličnošću kapetanom Ludvigom. o kom se vrlo malo zna, te je film adaptirana fikcija zasnovana na stvarnoj ličnosti.

Sa idejom da oplemeni nenaseljeno zemljište, glavni Mikelsenov lik dolazi u sukob sa Frederikom De Šinkelom, nemilosrdnim plemićem koji drži postojeće mesto i predosećajući da njegovoj moći sledi pretnja, sa namerom ulazi u surovi okršaj sa Ludvigom.  
Mads Mikelsen je upravo za ovaj film osvojio još jednog “evropskog” Oskara za najboljeg glumca, a kritika piše da je film gledljiv i sentimentalan, ali da joj Mikelsen daje ozbiljnost i snagu (Guardian).

Kao autor mnogobrojnih scenarija, uključujući i za prvi film u hvaljenoj Milenijum trilogiji “Devojka sa tetovažom zmaja” (2009), koja mu je donela nominaciju za nagradu BAFTA, reditelj najnovijeg danskog ostvarenja “Obećana zmelja” ovenčan je u Berlinu sa Srebrnim medvedom, za film “Kraljevska afera”, za najbolji scenario.

Film Obećana zemlja naći će se na reperotaru bioskopa od četvrtka, 2. maja.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top