Naslovna » Aktuelno » NANA PONOVO NA SCENI MADLENIANUMA

NANA PONOVO NA SCENI MADLENIANUMA

NANA PONOVO NA SCENI MADLENIANUMA

Premijerna obnova: 1. decembar u 19.30

Reprize: 13. decembar i 11. januar

Velika scena MADLENIANUMA

Francuski klasik, remek-delo Emila Zole NANA, u režiji Ivane Vujić, koja je prvu premijeru imala u novembru 2019. godine, vraća se 1. decembra na Veliku scenu, a reprizno izvodi 13. decembra i 11. januara. „Ovo je jedini Zola na našim scenama u Beogradu, i mudro je da se napravi premijerna obnova predstave. Za nas je on beskrajno interesantan pisac, istražujući jednu porodicu napravio je analizu francuskog društva tog vremena koja je i danas aktuelna”, reči su rediteljke na konferenciji za medije povodom otvaranja 26. sezone.

Nedovoljno igrana saga o pokvarenosti društva na prelasku iz jednog u drugo carstvo drama NANA, gde se u naslovnoj ulozi pojavljuje Tamara Aleksić, rediteljka Ivana Vujić vraća na scenu u donekle izmenjenom ansamblu. Intrigantna priča o vrtlogu strasti, predaji, ljudskoj požudi i nemoralu je prava tema današnjice. U liku Nane, kurtizane prerušene u glumicu, je vešto prikazan poriv svake žene za ljubavlju i sigurnošću, njeni snovi, nadanja i skrivene želje, kao i vapaj za pažnjom i prihvatanjem. Dramatizaciju romana Emila Zole Nana uradio je Spasoje Ž. Milovanović, dramaturg na predstavi je Slavenka Milovanović, kompozitor Aleksandra Kovač, scenograf Vesna Popović, kostimograf Miodrag TabačkiMarija Milenković je bila zadužena za scenski pokret, a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović.

Novi glumci u podeli su: Nikola Rakočević, Borjanka Ljumović, Bogdan Bogdanović i Andrijana Đorđević, iz prethodnog ansambl igraju: Nebojša Kundačina, Rade Ćosić, Vukašin Jovanović, Dimitrije Ilić, Vanja Milačić, Stojša Oljačić i Anja Orelj.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top