Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Pozorišta » “Karlson s krova” – Malo pozorište Duško Radović

“Karlson s krova” – Malo pozorište Duško Radović

Pisac: Astrid Lindgren, Režija: Emilija Mrdaković

Igraju:

Goran Balančević
Nikola Kerkez
Ivana Adžić

Dramatizacija: Emilija Mrdaković i Irina Subakov, Total dizajn: Edna Mačković, Muzika: Vojislav Savić

Uzrast 4+

Glavni junak „Karlsona s krova” je dečak, Bata, koji ima mnoštvo igračaka, ali nikog sa kim bi se igrao, sestru koja je prezauzeta preranim odrastanjem da bi mu bila prijatelj i roditelje koji misle da su detetu pružili dovljno time što mu je kupljeno sve po najnovijoj modi.

 

U sasvim običnoj ulici, u jednoj baš običnoj zgradi, živi obična porodica Svantenson. Tu je sasvim obična mama i sasvim običan tata i dvoje baš obične dece, sestra Betan i njen brat Bata. „Ja uopšte nisam običan!” kaže Bata ali nas laže jer ima na svetu bar još par plavookih dečačića sa prćastim nosićima i uvek izderanim kolenima na novim pantalonama od sedam i po godina!

 

U ovoj dramatizaciji poseban akcenat stavljen je na svet konzumerizma koji donosi odluke umesto nas, bili mi svesni toga ili ne, pokazuje da to nije povoljan svet za decu koja žele da istražuju odrastajući i koja traže iskrene konekcije sa prirodom i ljudima oko sebe. Kada to ne dobiju, ona ispoljavaju svakakva problematična, a u stvari autentično dečija ponašanja. Batin vapaj za psom prikazan je kao želja za kontaktom sa stvarnim, prirodnim svetom i pravim prijateljem.

 

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top