Naslovna » Aktuelno » PRVO MESTO PUBLIKE NA BEOGRADSKOM PROLEĆU ZA JELENU TOMAŠEVIĆ I KOMPOZICIJU “VERUJ MI DA VERUJEM”

PRVO MESTO PUBLIKE NA BEOGRADSKOM PROLEĆU ZA JELENU TOMAŠEVIĆ I KOMPOZICIJU “VERUJ MI DA VERUJEM”

PRVO MESTO PUBLIKE NA BEOGRADSKOM PROLEĆU ZA JELENU TOMAŠEVIĆ I KOMPOZICIJU “VERUJ MI DA VERUJEM”. DRUGO I TREĆE MESTO GLASOVIMA PUBLIKE PONELI :  VANNA  S KOMPOZICIJOM “IZ INATA”  I EXTRA NENA S NUMEROM “PRIČA O MENI”

NAGRADE STRUČNOG ŽIRIJA: ZA TEKST- BRANKO KLANŠČEK ZA PESMU “PRIČA O MENI”;  NAJBOLJI ARANŽMAN DUŠAN ALAGIĆ ZA NUMERU “TRAG U VREMENU”; NAJBOLJA INTERPRETACIJA  GOCA TRŽAN ZA PESMU “PELIN”; NAGRADA ZA NAJBOLJU KOMPOZICIJU PRIPALA LEONTINI ZA “SLOMI”

        
Publika je na upravo održanom “Beogradskom proleću” u mts Dvorani svojim glasovima putem društvenih mreža pobedničku titulu dodelila PESMI JELENE TOMAŠEVIĆ „VERUJ MI DA VERUJEM”- 
 Drugo mesto po glasovima publike pripalo je VANNI ZA  KOMPOZICIJU “IZ INATA”, dok je nosilac “bronze” EXTRA NENA S PESMOM  “PRIČA O MENI”.

Stručni žiri u sastavu: predsednica žirija Tijana Bogićević, prošlogodišnja pobednica BG Proleća, Marko Spalević, muzički novinar, Srđan Marjanović, kompozitor i kantautor,  Natalija Cajić ( Jugoton ) i Sandra Subotin ( glavna i odg.urednica Blice Žena ) — dodelio je četiri nagrade, te je pobednikom u kategoriji nagrada za najbolji tekst proglasio BRANKA KLANŠČEKA za pesmu PRIČA O MENI koju je izvela EXTRA NENA. Za najbolju interpretaciju nagrađena  je GOCA TRŽAN za pesmu PELIN. Najbolji aranžman po glasovima stručnog žirija je pripao DUŠANU ALAGIĆU za pesmu  TRAG U VREMENU u izvođenju NEMANJE RADOŠEVIČA. Nagrada za najbolju kompoziciju otišla je u ruke LEONTINI  za pesmu SLOMI u izvođenju DANIJELA ALIBABIĆA. 

Tradicionalno je dodeljena i specijalna “mts nagrada”napravljena od bakra krova Dvorane Doma sindikata kojom je počastvovana muzička diva BISERA VELETANLIĆ, a nagradu je uručio direktor mts Dvorane Igor Stanković , dok je NAXI nagrada pripala ALEKSANDRU ČOVIĆU I REGINI ZA PESMU „NIJE ME STRAH“, a nagradu je uručila vlasnica i glavni urednik Naxi radija Maja Rakovic. 


Podsetimo, prva nagrada publike dodeljuje se u iznosu od 150.000 dinara, dok su druga i treća nagrada 100.000 i 50.000 dinara, a 4 nagrade žirija su u iznosu od 50.000 dinara.

 U takmičenju obnovljenog prestižnog festivala učestvovalo je 19 izvođača sa 19 do sada neobjavljenih kompozicija. 

JELENA TOMAŠEVIĆ / KOMPOZICIJA „  VERUJ MI DA VERUJEM“;
GOCA TRŽAN– KOMPOZICIJA „ PELIN“;
 EXTRA NENA– KOMPOZICIJA „ PRIČA O MENI“;
VANNA – KOMPOZICIJA„IZ INATA“
MILAN BUJAKOVIĆ–KOMPOZICIJA „BEZBRIŽNO“;
ALEKSANDAR ČOVIĆ I REGINA – KOMPOZICIJA„ NIJE ME STRAH“
TAMARA ŽIVKOVIĆ– KOMPOZICIJA„DA LI SMEŠ“
MARIJA MIRKOVIĆ – KOMPOZICIJA ” PREZIME”

JASNA GOSPIĆ– KOMPOZICIJA „SAMO NOĆ DA POBIJEDIM”
MIKA MUMINOVIĆ– KOMPOZICIJA „MOTIV“
DANIJEL ALIBABIĆ – KOMPOZICIJA „SLOMI”
ANA PETAN– KOMPOZICIJA „ BALADA ZA ANĐELA“

NEMANJA RADOŠEVIĆ– KOMPOZICIJA „TRAG U VREMENU“
DULE LUŠIN – KOMPOZICIJA „ BOŽE DAJ MI KRILA“
FILARI– KOMPOZCIJA „ NEBO“
ĐOLE BOEM– KOMPOZCIJA „ZA TVOJU LJUBAV“
BOJAN MAROVIĆ– KOMPOZICIJA „ SVE BIH DAO“

U revijalnom delu nastupili su Bojana Stamenov, Dušan Svilar i Nevena Božović, a na glamuroznoj sceni mts Dvorane,  večeras je izvođače pratio Orkestar Beogradskog proleća i  Gudači Sv. Đorđa sa ukupno 20 muzičara na sceni,  dok je u punoj sali, gromoglasnim ovacijama publika pozdravila nove numere, kao i povratak glamuroznog festivala treću godinu u nizu u  nekadašnju Dvoranu Doma sindikata, gde je Beogradsko proleće rođeno davne 1961.godine.

Festival su podržali brojni doajeni domaće muzike koji su i sami nekada krasili festivalsku scenu, a festival su iz redova publike pratili i brojne poznate  ličnosti, kao i veliki broj medija.

Voditelji festivala bili su Dragana Mićalović i Milorad Damjanović.

Podsećanja radi, Beogradsko proleće obnovljeno je pre dve godine.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top