Naslovna » Kultura » Filmovi » SINHRONIZOVANA ANIMACIJA „ZVEZDANI PSI: TROPSKA AVANTURA“ OD SUTRA U BIOSKOPIMA

SINHRONIZOVANA ANIMACIJA „ZVEZDANI PSI: TROPSKA AVANTURA“ OD SUTRA U BIOSKOPIMA

KUCE ASTRONAUTI BELKA I STRELKA PONOVO U AKCIJI

Animacija u kojoj glasove pozajmljuju Iva Ilinčić, Miljana Gavrilović i Uroš Jovčić od sutra u bioskopima

Psi koji govore, psi koji upadaju u nevolje, psi astronauti i psi koji su poslati na novi tropski zadatak – to su Belka i Strelka. Njih ćete od sutra moći da gledate na velikom platnu domaćih bioskopa.

Nakon uspeha prva dva dela  ruske animacije, „Zvezdani psi“ i „Zvezdani psi: Avantura na mesecu“, Belka i Strelka vraćaju se iskusniji, zanimljiviji i smehotresniji u najnovijem nastavku sage.

Čuvene izmišljene kuce iz Rusije Belka (Iva Ilinčić) i Strelka (Miljana Gavrilović) u ovoj animaciji prožetoj brojnim muzičkim numerama, posle misije na Saturnu vraćaju se na Zemlju na zadatak na koji su ih poslali njihovi komandanti – da istraže snažni vrtlog u Atlantskom okeanu na obali Kube. Njih na toj misiji pokušavaju da spreče pirati meduze. U njihovoj avanturi im se pridružuje stari dobri prijatelj pacov Velja (Uroš Jovčić) koji im pomaže da se suoče da zastrašujućim vrtlogom.
Glumica Iva Ilinčić koja je publici poznata iz serije „Žigosani u reketu“ o svom iskustvu nahovanja za dečiju animaciju kaže: „Sinhronizacija je najlepša moguća igra koju glumac može da iskusi da daje glas i priseća se svega onoga što je kao klinac gledao i slušao. Opustila sam se, počela da improvizujem i bilo mi je jako lepo. Osetila sam se kao da sam ponovo dete“.

Animacija je inspirisana istinitim događajima. Sredinom avgusta 1960. godine Sovjeti su lansirali Sputnjik 5, satelit koji je trebalo da proveri da li je moguće da živa bića opstanu duži vremenski rok u svemiru. U kosmos je sa sobom poneo dva psa – Strelku i Belku koji su kasnije pripremili put za prvog čoveka koji je kročio u svemir – Jurija Gagarina.

Rediteljka crtanog filma Ina Evlanikova je za prvi deo animacije dobila rusku nagradu iz oblasti kinematografije Zlatni orao za najbolju animaciju, dok je za sledeća dva nastavka bila nominovana u istoj kategoriji.

Priča o psima koji krstare svemirom je prava porodična poslastica jer je istovremeno zabavna i edukativna što je siguran put koji vodi ka novom animiranom klasiku.

Od sutra, 23. septembra dečija naučno-fantastična sinhronizovana animacija „Zvezdani psi: Tropska avantura“ je u bioskopima širom Srbije.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top