Naslovna » Kultura » Knjige » U potrazi za zvezdom – Lenka Brodecka

U potrazi za zvezdom – Lenka Brodecka

u potrazi za zvezdom

Mala Princeza zvala se baš tako, Princeza. Mama joj je dala to ime. Takođe joj je dala svoj lik – okruglo lice, zlaćanu kosu i vragolaste oči. Svi koji su pamtili kraljicu bili su zapanjeni tom sličnošću, ali Princeza se nije sećala svoje mame. Znala je, doduše, kako mama izgleda na slici, a takođe su joj rekli da je bila dobra i hrabra; ali nije znala da je njen smeh isti kao mamin, da poput nje rado gleda u daljinu i sanjari i da, baš kao mama, pokriva usta sa oba dlana kad se desi nešto mnogo neobično. To Princezi niko nije rekao – ni tata ni neko drugi kome su sve te sličnosti možda takođe bile drage.

Priča počinje onog dana kada se u zamku održava audicija za novu dvorsku ludu.

U tom kraljevstvu sakrivenom iza sedam gora, u kom su svi ljudi dobri. U kraljevstvu koje štiti tajanstveni meteor koji je pao u noći kada je umrla kraljica te zemlje i zato su u njemu vladali samo sloga, red, mir i ljubav.

Ali, čudesnu zvezdu-zaštitnicu kraljevstva neko je ukrao. Lopova može pronaći samo čudni dvojac: neobična dvorska luda sa samo jednim zvončićem na kapi i mala, pomalo usamljena princeza. Da li će uspeti da spasu kraljevinu?

Veštica koja nije izgledala strašno, iako joj je brvnara bila mračna i puna teških mirisa i drangulija izrekla je svoje proročanstvo, u kom je previše crvene boje: crveni kamen, crvena ruža u snegu i crveno srce. Doći će čas kada će onaj kome je proročanstvo namenjeno shvatiti. Kad počne da gleda srcem, kad shvati da je ljubav iznad svega, da ima veću težinu od dobra i zla, shvatiće. To će se dogoditi kad se snežna pahuljica spusti na crvenu ružu i on konačno ugleda devojku za koju bi uradio bilo šta. Možda bi čak i ukrao zvezdu.

Dirljiva bajka s elementima detektivskog romana. S neobičnim početkom i još neočekivanijim krajem. Za sve uzraste, iako mnogi misle da su bajke samo za decu.

Propolisbooks

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top