Naslovna » Aktuelno » VIZUELNI UMETNIK STEVAN ALEKSIĆ UČESTVOVAO U GLOBALNOJ DIZNIJEVOJ AKTIVACIJI I DIZAJNIRAO POSTER ZA ANIMACIJU „BAZ SVETLOSNI“

VIZUELNI UMETNIK STEVAN ALEKSIĆ UČESTVOVAO U GLOBALNOJ DIZNIJEVOJ AKTIVACIJI I DIZAJNIRAO POSTER ZA ANIMACIJU „BAZ SVETLOSNI“

Od 16. juna u bioskopima kreće dugoočekivana sinhornizovana Dizni i Piksar animacija „Baz Svetlosni“ (Lightyear), za koju je vizuelni umetnik, ilustrator, scenograf i profesor na Fakultetu savremenih umetnostu i Beogradu – Stevan Aleksić, dizajnirao poster inspirisan crtaćem sa brojem devet, kako bi započeo odbrojavanje do početka bioskopskog prikazivanja.
Ispred Srbije je za Dizni studio multitalentovani Stevan Aleksić koji ima bogato iskustvo u ilustrovanju filmskih postera izmaštao, osmislio i pretočio u delo svoju ljubav prema filmovima:

„Kada ilustrujem filmski plakat, neophodno je da pogledam dati film ili trejler. Važno je napraviti dobru kompoziciju, skicirati likove u karakterističnim pozama, izrazima, a zatim otpočeti proces crtanja i kolorisanja koji može trajati od 7 do 10 dana, ponekad i mnogo duže“, ističe Aleksić i dodaje da je potrebno beskrajno ljubavi za rad na ilustracijama: „Obično kažem da živim film. Odavno sam se opredelio za kinematografiju kao poziv, a zaljubio se od najranijeg detinjstva, provodeći vreme u lokalnom video klubu“.

Crtani „Baz Svetlosni“ u bioskopima startuje sledeće nedelje i sasvim je izvesno da će lik Baza ući u legendu i da će ga pamtiti mnoge generacije, kao što i Stevan Aleksić pamti svog omiljenog junaka: „Crtani junak koj je obeležio  moje pa i detinjstvo čitave generacije, jeste plavokosi ratnik sa Eternije po imenu Hi-Men, sve zajedno sa svitom Gospodara svemira“.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top