Promo Juli
Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Drugi upisni rok na fakultete

Drugi upisni rok na fakultete

Upisna pravila su ista kao i u junu.
Maksimalan broj bodova je 100. 40 donosi odličan uspeh u srednjoj školi, a 60 svi tačni odgovori na prijemnom ispitu.

Kandidatimoraju da dođu na fakultet najmanje 45 minuta ranije, kako bi pronašli učionicu u kojoj se polaže prijemni ispit. Na ispit se nosi lična karta ili pasoš. Dozvoljen je samo pribor koji je izričito naveden na oglasnoj tabli i u informatoru.

Tokom samog ispita zabranjeno je prepisivanje, konsultovanje sa kolegama, odlazak u toalet, hrana, kao i korišćenje puškica, bubica i telefona.

Izlazak sa ispita je najčešće moguć pola sata pred kraj polaganja, a na većini fakulteta prijemni traje 3 sata.

Nakon prijemnog ispita fakulteti objavljuju preliminarnu rang-listu za svaki pojedinačni studijski program na oglasnoj tabli i internet stranici fakulteta. Nezadovoljni kandidati tada mogu podneti žalbu nadležnoj komisiji fakulteta, au drugostepenom postupku da ulože žalbu dekanu fakulteta.

Osobe sa invaliditetom mogu polagati prijemni ispit na način prilagođen njihovim mogućnostima, au skladu sa objektivnim mogućnostima fakulteta. Neophodno je da se pismeno obrazloži na koji način je potrebno prilagoditi polaganje prijemnog ispita i to obrazloženje dostaviti prilikom prijave na konkurs.

Za školovanje na budžetu potrebno je da kandidat osvoji najmanje 51 bod, a a samofininsirajući najmanje 30 poena, kao i da se uklopi u preostali broj mesta.

Dokumenta potrebna za upis…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top