Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Sport » Sportski centri » JP SiP Centar Novi Beograd

JP SiP Centar Novi Beograd

JP SiP Centar Novi Beograd

Beograd, Novi Beograd
Autoput br. 2

Novi Beograd
011 2671 547
[email protected]
www.scnovibeograd.co.rs

 

  • Od kako je 1979. godine osnovan Sportski i poslovni centar Novi Beograd, korisnicima su na raspolaganju raznovrsni sportski sadržaji, namenjeni posetiocima svih uzrasta, kako profesionalnim sportistima, tako i rekreativcima.

Ponuda, kvalitet i predusretljivost imperativi su kojima se Uprava centra rukovodi, izlazeći u susret korisnicima, uz stalno upotpunjavanje sadržaja i poboljšanje kvaliteta usluga.

  • Dva objekta JP SiP centra „Novi Beograd“, SRC „11.April“ i Hala sportova, otvoreni su korisnicima preko 350 dana u godini.
  • Kao najstariji sportski objekat na teritoriji opštine Novi Beograd, Hala sportova je, od samog otvaranja, 1968. godine, stvarala tradiciju dvorane domaćina vrhunskih klubova i takmičenja. Svetsku slavu, na parketu velike dvorane, stekao je KK Partizan, a tribinama još uvek odzvanjaju povici podrške Zoranu Slavniću, Kićanoviću, Dalipagiću, Divcu, Paspalju, Đorđeviću, Daniloviću.
  • Pored KK Partizan, svoje mesto ovde su našli i košarkaški klubovi Radnički, IMT, Beopetrol, Atlas, Beobanka, odbojkaški Radnički i Milicionar, rukometni Mepeks, Bask, Hummel, kao i mnogi klubovi različitih borilačkih sportova. Preko 1.000 utakmica u domaćim i međunarodnim takmičenjima, odigrano je u Hali sportova.
  • Brojni turniri, revije i prvenstva, održani su, na zadovoljstvo takmičara, gledalaca i uprave. Beogradski pobednik, Zlatna rukavica, Turnir gradova u odbojci, Protur – stoni tenis, Prvenstvo Evrope u Sambou samo su neki od njih. Jugonostalgičarima je još uvek u sećanju i veliki Sportov turnir u malom fudbalu, koji je sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka okupljao preko 700 ekipa iz tadašnje Jugoslavije.
  • Pored sportskih, Hala sportova je i čest domaćin vrhunskih kulturnih manifestacija. Glasovi mnogih velikih imena svetske muzičke scene, ispunjavali su ushićenjem hiljade posetilaca. Blondie, The Stanglers, Public enemy, Placebo, Cool and the Gang, Brian Adams samo su neke od zvezda koncerata održanih u Hali, a već godinama se na parketu tradicionalno održava i takmičenje u plesu Beodance open.
  • Iako je SRC “11.April” pretežno namenjen rekreativcima, tradicija razvoja vrhunskog sporta preneta je i na ovaj objekat sportskog centra “Novi Beograd”. U prostoru centra, svoje mesto našli su Vaterpolo klubovi Crvena Zvezda i Zemun. Otvoreni bazeni su u letnjoj sezoni 2006. godine bili domaćin mladih reprezentactivaca naše zemlje i Hravatske, kao i prvenstva Srbije u vaterpolu za ’94 godište. Pored vaterpolo klubova u centru se nalaze i atletski klub Novi Beograd, streljački klub Trofej, teniski klub AS i stonoteniska akademija Kocić. O kvalitetu sale za stoni tenis svedoči i podatak da je čest domaćin reprezentaticima, kao što je Karakašević. Na teniskim terenima SRC “11.April” prve teniske korake napravili su naši slavni teniseri Janko Tipsarević, Darko Mađarovski i Ana Ivanović. Kuglana u SRC “11. April” bila je domaćin kuglaškim klubovima EDB i Jugopetrol, kao i mnogim rekreativcima.
  • Svake godine, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu grada Beograda centar organizuje i besplatne škole plivanja, u toku letnje, a kuglanja i stonog tenisa, u toku zimske sezone. Ove škola pohađaju učenici novobeogradskih škola.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top