Naslovna » Zdravlje » Bolnice » Kliničko-bolnički centar Dr Dragiša Mišović

Kliničko-bolnički centar Dr Dragiša Mišović

Kliničko-bolnički centar Dr Dragiša Mišović

Beograd, Savski venac
Heroja Milana Tepića 1

011 3630 533
www.dragisamisovic.com

Bolnica za dečije plućne bolesti i TBC

Jovana Marinkovića 4
011 3630 600
www.dragisamisovic.com

  • Bolnica pretežno prati i proučava stanje u oblasti dečije pulmologije, ispituje metode i primenjuje mere prevencije, ranog otkrivanja, lečenja i rehabiliztacije (do 18 godina starosti), obolelih od specifičnih i nespecifičnih plućnih bolesti i ostalih pedijatrijskih bolesti.
  • Centar se bavi i naučno-istraživačkom delatnošću, radi na stručnom usavršavanju kadrova iz pedijatrije, posebno iz dečije pulmologije, vrši klinička ispitivanja novih lekova, kao i zdravstveno-vaspitni i preventivni rad sa decom i njihovim roditeljima.
  • U okviru „Savetovališta“ vrši se edukacije dece obolele od astme, njihovih roditelja i adolescenata u vezi negativnih efekata duvanskog dima, kod prevencija pušenja dece i adolescenata obolelih od astme.

Rad sa adolescentima se odvija svakodnevno kroz individualni pristup ili po potrebi rad u maloj grupi sa temama od života sa astmom do različitih svakodnevnih problema mladih kao i preventivni savetodavni zdravstveno vaspitni rad. U okviru Škole astme postoji i Društvo dece obolele od astme čiji je predsednik adolescent, naš pacijent. Organizujemo i grupna mesečna druženja kroz kreativne radionice ili jednostavno druženja sa razmenom informacija po želji mladih a u dogovoru sa njihovim roditeljima.

  • Pedagoški tretman dece u bolnici

Sa decom uzrasta do 7 godina rade vaspitači bolničkih grupa iz predškolske ustanove Savski Venac. Rad sa decom školskog uzrasta vezano za nastavu u bolničkim uslovima pokriva osnovna škola Dragan Hercog. Adolescenti srednješkolskog uzrasta nemaju organizovanu nastavu ali im se osmišljava slobodno vreme. Oni imaju mogucnost da o svojim problemima razgovaraju sa specijalnim pedagogom ustanove.

Bolnica za ginekologiju i akušerstvo

Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića 64
011 3630 700

  • Bolnica sprovodi kompletnu zaštitu ginekoloških i akušerskih oboljenja žena, kao i zaštitu novorođene dece.
  • Bolnica radi na stručnom usavršavanju kadrova iz oblasti ginekologije i akušerstva, edukaciju kliničkih lekara, lekara na specijalizaciji, pripremi magistratura i doktorata.
  • Bolnica se posebno stara o uvođenju novih metoda i medicinskih dostignuća, praćenja razvoja medicinske nauke iz oblasti ginekologije, akušerstva, kao i graničnih disciplina.
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top