Javor-Zimske carolije
Naslovna » Deca sa smetnjama » Saveti roditeljima » Kako odabrati matursku haljinu

Kako odabrati matursku haljinu

Ovih dana ista “muka” muči učenice osmih razreda i završnih razreda srednjih škola.

Prodavnice su pune maturskih haljina prilagođenih svim ukusima. Uske, duge, glamurozne ili ležernije, sve su u ponudi. Na vama je da obezbedite dovoljno novca, naoružate se strpljenjem i odaberete onu haljinu koja vašoj ćerki najbolje stoji.

Kada kupujete matursku haljinu, posebno pazite na udobnost da vašoj maturantkinji to posebno iskustvo ne bi bilo prava noćna mora.
Pripazite da haljina uvek bude dovoljno velika i da prati liniju tela.

Kako odabrati matursku haljinu?

Za telo oblika kruške, što znači za jače bokove, preporučujemo modele koji prate liniju tela, ali bez suvišnih ukrasa.

Za skladno građene, s naglašenim oblinama, nosite haljine koje naglašavaju sredinu tela.

Ako imate velike grudi birajte haljine koje se vežu oko vrata i one koje imaju V izrez, ali pazite na dubinu dekoltea. Duboki dekolte, duboki šlicevi i prekratke suknje nisu “hit” izbor za ovakve prilike.

Devojke s malim grudima nemaju previše problema pri izboru idealne kreacije. Idealni modeli su svi oni ukrašeni volanima, perlicama i ostalim ukrasima.

Ako imate lepe noge vaš izbor svakako mogu biti i kraće haljine.

Kod izbora maturske haljine bitne su i boje. Crna haljina je uvek u trendu i mogu se nositi nebrojeno puta u raznim prilikama.

Preporučujemo cipele koje će omogućiti normalan hod i igranje bez muke. Visoke štikle, naročito u kombinaciji sa platformama mogu pretvoriti matursko veče u noćnu moru. Ako su ipak takve cipele jedini izbor, savetujemo da ponesete neke “baletankice” kao spas.

Frizura bi trebalo da nije previše komplikovana, neki romantični talasi, lokne ili elegantna punđa su sasvim ok.

Što se šminke tiče, svaka devojka je ličnost za sebe i svaka ima nešto što bi želela da istakne, naravno sve zavisi i o tipu i boji haljine.

Ako vaša ćerka preferira pantalone i sako ili farmerke i starke u kombinaciji sa nekom majicom ili vrećastu haljinu poštujte taj izbor. Matursko veče je i sve kombinacije su dozvoljene.

Evo primera sasvim posebne haljine koja mnogo govori o ličnosti koja je nosi…>>

kako-odabrati-matursku-haljinu

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top