Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Obrazovanje » Informator obrazovanja » Završni ispit neće biti ukinut

Završni ispit neće biti ukinut

Završni ispit neće biti ukinut zbog poplava.

zavrsni-ispit

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u skladu sa preporukama Vlade o normalizaciji stanja u Republici Srbiji, a u okviru svoje nadležnosti, obaveštava sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole da mogu da nastave sa realizacijom planiranih vannastavnih aktivnosti, što uključuje ekskurzije, nastavu u prirodi, izlete, posete i drugo. Završni ispit sastavni deo redovne školske godine

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u skladu sa preporukama Vlade o normalizaciji stanja u Republici Srbiji, a u okviru svoje nadležnosti, obaveštava sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole da mogu da nastave sa realizacijom planiranih vannastavnih aktivnosti, što uključuje ekskurzije, nastavu u prirodi, izlete, posete i drugo.

Organizatori navedenih vannastavnih aktivnosti su dužni da se obrate kriznom štabu za vanredne situacije lokalne samouprave na čiju teritoriju se deca i učenici upućuju i da provere da li su bezbedni uslovi za putovanje, smeštaj i boravak dece i učenika.

U skladu sa Zakonom o obeležavanju dana žalosti na teritoriji Republike Srbije, obrazovno-vaspitne ustanove su u obavezi da proslave i organizacije maturskih večeri prilagode danu žalosti. Za vreme dana žalosti zabranjeno je emitovanje narodne i zabavne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Završni ispit neće biti ukinut

Završni ispit u osnovnom obrazovanju i vaspitanju za školsku 2013/2014. godinu neće biti ukinut. Završni ispit je sastavni deo redovne školske godine i regulisan je zakonom i podzakonskim aktima. Bez obavljenog završnog ispita učeniku se ne može izdati javna isprava o završenoj osnovnoj školi, odnosno učenik ne može da upiše srednju školu.

Obaveza Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je da svim učenicima omogući završetak školske godine u skladu sa zakonom.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top