Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » Moja nastavnica je vanzemaljac – Dejvid Solomons

Moja nastavnica je vanzemaljac – Dejvid Solomons

moja nastavnica vanzemaljac

Moja nastavnica je vanzemaljac, Dejvid Solomons

Kategorija: 9-12

Oznake: humor, avantura, buntovništvo, sf

Ključne reči: vanzemaljac

O piscu: Dejvid Solomons, rođen u Glazgovu, a živi u Dorsetu, nagrađivani je autor knjige Moj brat je superheroj (Voterston nagrada za dečju knjigu i British Book Industry nagrada za dečju knjigu godine). Nastavak urnebesnog prvog dela  – Moja nastavnica je vanzemaljac osvojio je nagradu Najbolja knjiga za smejanje naglas. Oženjen Natašom, takođe spisateljicom, otac Luka i Lare. Kad ne piše romane za decu, piše scenarija za TV i filmove.

Prikaz:

Stari superheroji u novoj odbrani Zemlje! Angažovani protiv multipliciranih nastavnica fizičkog! I vanzemaljaca sa daljinskim upravljačima!

Upoznali smo Zaka, on ima šest supermoći. Njegova drugarica Lara ima kao supermoć. Jeste neka moć, ali je smešna. To misli Luk. Luk nema nijednu supermoć. On ima samo osećaj besa u stomaku. Kad god se Zak sprema da pođe u akciju spasavanja planete, tražeći plašt superheroja, u zajedničkoj sobi napravi ogroman nered. Razbacanu garderobu mora da skuplja Luk, jer nije zauzet spasavanjem sveta.

Luk će imati uvid. On ZNA da će vanzemaljci prerušeni u nastavnicu fizičkog napasti Zemlju. Ali niko ga ne sluša. Ko ga i čuje, ne shvata ga ozbiljno. Mislim, stvarno, nastavnica fizičkog prerušena u vanzemaljca? Ne, ne, obrnuto, vanzemaljac prerušen u nastavnicu fizičkog. I pritom multipliciran. U mnogo nastavnica fizičkog, vanzemaljaca. Da li biste ga vi shvatili ozbiljno?

Luk rešava da sklopi dogovor sa vlasnikom striparnice, koji je u poslednjoj akciji malo promenio stranu. Bio je zlikovac, tačnije. I želeo je da vlada svetom. I protiv njega su se borili. Kako sad saradnja s njim? Zato što je on jedini koji Luka ne samo sluša, nego mu potpuno veruje.

Priča o borbi dobra i zla se nastavlja.

A vanzemljaci ovdašnji i današnji nose kao oružje – daljinske upravljače! I to je oružje moćnije nego što iko može da pretpostavi.

Knjigu izdao : Propolis Books

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top