Javor-Zimske carolije
Naslovna » Kultura » Knjige » Na leđima slona

Na leđima slona

NA LEĐIMA SLONA

Zbirka putopisnih priča, legendi i bajki sa svih strana sveta. Autorka Mila Starčević, svetski  putnik, sa svojim suprugom je posetila skoro 150 zemalja i proputovala svim kontinentima. Ovom knjigom, prvim putopisom namenjenom deci – kako autorka sama kaže, prenosi nam zanimljive anegdote sa svojih putovanja, i donosi nam priče iz najrazličitijih kultura. Knjigu je svojim ilustracijama oplemenio Tihomir Čelanović. Odvažite se na putovanje na krilima knjige i uživajte!

na-ledjima-slona

Izdavačka kuća “Pčelica” objavila je knjigu Mile Starčević “Na leđima slona” koja sadrži putopisne priče za decu iz različitih krajeva sveta.

Autorka je sa suprugom Petrom obišla više od 150 zemalja sveta i sve kontinente.

U knjizi “Na leđima slona” nalazi se, kako sama autorka kaže, samo delić onoga što je videla i doživela, a namenjena je svima onima koji žele i vole da putuju u nepoznate zemlje i upoznaju civilizacije naroda koji su nestali i naroda koji žive sasvim drugačije od nas.

Čitaoce će nasmejati priča o pijanim zverima koje se opiju jedući cvet drveta baobab, saznaće šta se desi kada se u neposrednoj blizini nađe nosorog neobične snage, kako je jahati na leđima slona i kako izgleda poljubac te najveće kopnene životinje.

Starčević piše i kako žive Masai plemena u Keniji, kako se živi na Tibetu, kakve pantalone nose deca u Kini, kako izgleda dečja svadba u Indiji, a kako jedna kraljevska svadba u Nepalu, zemlji u kojoj postoji jedina živa boginja.

Najmlađi će saznati kako su sijamske mačke zaradile čvor na repu, zašto se pokajao najveći indijski vladar Ašok Veliki, kako je kineska princeza uspela da sleti na Mesec.

Supružnici su od prvog putovanja u Italiju 1970. obišli zemljinu kuglu 12 puta, ali i nakon gotovo 50 godina putovanja ne znaju gde će ih avanturistički duh i želja odvesti.

Putopisne priče Mile Starčević redovno objavljuju brojni časopisi u zemlji i inostranstvu, a njeni radovi prevođeni su na engleski, arapski, mađarski, persijski i slovenački jezik.

Član je Udruženja književnika Srbije i Udruženja novinara Srbije i dobitnik više nagrada.

Izdavač: Pčelica

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top