Javor-Zimske carolije
Naslovna » Aktuelno » NOVA ROMANTIČNA KOMEDIJA U MADLENIANUMU

NOVA ROMANTIČNA KOMEDIJA U MADLENIANUMU

Danas je u Hotelu Zepter održana konferencija za medije povodom nove dramske premijere, na Maloj sceni Opere i teatra Madlenianum, komedije Bila Manhofa FELIKS I DORIS.

Ovaj jedini dramski komad američkog pisca Bila Menhofa, koji je doživeo i filmsku ekranizaciju pod nazivom The Qwl and the Pussycat, sa Barbrom Strejsend i Džordžom Sigalom u glavnim ulogama, nije slučajno izabran za ovaj trenutak. U vremenu totalnog otudjenja, zavera, lažnih profila i poza, iskrena i neočekivana ljubavna priča između dva potpuno različita karaktera tera suze na oči od smeha i emocija.

Direktorka drame Madlenianuma Ana Radivojević Zdravković je rekla da je ovaj komad već dugo čekao svoje uprizorenje na Maloj sceni i konačno je dobio šansu kada je Mala scena ponovo počela sa radom, a izbor Olje Đorđević kao rediteljke takođe nije bio slučajan, jer je saradnja sa njom na prethodnom projektu Koferče bila itekako dobra preporuka.

Olja Đorđević, koja je komad prevela i režira ga kaže da se u Madlenianumu oseća kao kod kuće, opuštenost i sjajni uslovi za rad, kao i sve bezbednosne mere su bile dovoljne da probe teku bez stresa. Veselu dinamiku u proces je uneo i šnaucer Furija, koji je u afiši potpisan kao asistent režije, a koji je prisustvovao svim probama.

Već uigrana autorska ekipa sa kojima Olja sarađuje i na drugim projektima, poput scenografa Damjana Paranosića, kostimografkinje Milice Grbić Komazec i kompozitorke Irene Popović Dragović obećava dobar komad. Damjan je istakao da mu je bilo izuzetno inspirativno da radi na komadu čija je radnja smeštena u 60-te godine i da otkrije sve detalje i simbole vremena u kome on nije bio ni rođen. Verujemo da će stariji gledaoci prepoznati brojne elemente iz svog detinjstva i mladosti. Funkcionalan i koloristički veoma atraktivan kostim će već u samoj pojavi glumaca izmamiti osmeh gledalaca.

Na konferenciji je čast da priča o svojoj ulozi prvo imala Vanja Milačić, možemo slobodno reći ljubimica Madlenianuma, čija se predstava Frida Kalo igra već 15 godina na našoj sceni. Ona je istakla da je radeći na ovom projektu ponovo zavolela svoj poziv, jer se sjajno zabavljala dok je gradila lik “dame” sa ulice, posrnule ali vesele i odvažne žene, I krajnje iskrene.

Vladimir Grbić, glumac Subotičkog pozorišta prvi put nastupa na našoj sceni, ali se na njoj oseća kao da je već igrao svoje najbolje uloge. Rad na ovoj predstavi će mu ostati u sećanju po obilju smeha koji je imao radeći sa koleginicom Vanjom, a sa raditeljkom je ovo već deseti projekat koji radi i veoma je zahvalan što ga je uključila u ovu neverovatnu ljubavnu priču.

Za kraj konferencije Mirko Knežević, koji je bio zadužen za scenski pokret, je pohvalio glavne aktere i njihov talenat u scenskom izrazu, tako da je on imao minimalnih intervencija u njihovom izrazu. A nada se da će ponovo sarađivati sa ovakom pozitivnom i nasmejanom ekipom.

U prilogu je zvanično saopštenje o ovoj premijeri koja će se odigrati u četvrtak 9. decembra u 20 časova, dok reprize možete pogledati 10. i 26. decembra.

Već na fotografijama Milana Đakova možete osetiti pozitivnu atmosferu i hemiju između smotanog Feliksa i preduzimljive Doris.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top