Naslovna » Obrazovanje » Privatno obrazovanje » Privatne srednje škole » Računarska gimnazija- Beograd

Računarska gimnazija- Beograd

srednja-skola

Računarska gimnazija – Stari grad – Beograd
Beograd, Stari grad
Knez Mihailova 6/VI
011 2636 090, 011 2639 104
www.rg.edu.rs

Računarska gimnazija je prva informatička gimnazija u Srbiji i jedina u Beogradu. Omogućava učenicima da, pored temeljnog opšteg obrazovanja, steknu i stručna znanja i veštine iz oblasti informacionih tehnologija. Mentorski rad, primenjivo znanje, široko opšte obrazovanje, međunarodni sertifikati i iskusan nastavni kadar naš su recept za stvaranje uspešnog programera, administratora, dizajnera.

Cilj Računarske gimnazije je da svoje učenike osposobi za samostalan rad, a u isto vreme omogući i široku prohodnost na sve fakultete u zemlji i inostranstvu. Naši učenici su uspešni studenti Elektrotehničkog fakulteta, Matematičkog, Mašinskog, Fakulteta organizacionih nauka, Građevinskog, Arhitektonskog fakulteta, pa i Filozofskog, Pravnog i Filološkog fakulteta. Takođe, naši đaci nastavili su svoje školovanje i u inostranstvu (Velika Britanija, SAD, Holandija).

Nastavni plan i program Računarske gimnazije sastoji se iz grupe stručnih predmeta iz oblasti informacionih tehnologija, kao i predmeta za sticanje opšteg obrazovanja. Veliki akcenat stavljamo i na praktičnu primenu stečenih veština. Predavači imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa učenicima i profesionalno znanje. Među njima ima istaknutih profesora, doktora nauka, magistara i autora naučnih publikacija.

Odlukom Ministarstva prosvete iz 2005. godine škola je počela sa radom. Za kratko vreme Računarska gimnazija se našla među prvih pet škola po uspesima svojih učenika na takmičenjima iz prirodnih nauka (informatika, matematika, fizika, astronomija). Za deset godina postojanja škole, naši đaci osvojili su preko 300 nagrada. Učestvovali su na domaćim i međunarodnim olimpijadama i doneli brojne nagrade i medalje. Takođe, posebno priznanje dobili smo od Ministarstva kada je šest državnih gimnazija iz Srbije počelo da primenjuje naš plan i program, uz našu saglasnost i stručnu obuku.
Računarska gimnazija je 2007. godine bila domaćin prve juniorske Balkanske olimpijade iz informatike, a 2012. je kod nas održana i Balkanska olimpijada iz informatike za učenike srednjih škola.

Šta ću naučiti?
Kroz redovnu nastavu i saradnju sa najvećim svetskim IT kompanijama, u toku srednjoškolskog obrazovanja naši učenici nauče:
– Informatiku, matematiku i fiziku tako da bez problema upišu fakultet koji žele,
– Temeljna znanja iz svih ostalih predmeta koja omogućuju upis i na ostale prirodne i društvene fakultete,
– Informatiku tako da uspešno mogu da rade i pre završetka gimnazije,
– Pravljenje igrica,
– Kreiranje aplikacija,
– Izradu web sajtova,
– Administraciju računarskih mreža,
– Rad sa algoritmima,
– Bezbednost i zaštitu računara,
– Rad sa bazama podataka,
– Informatiku, matematiku i fiziku tako da mogu uspešno da se takmiče i na međunarodnim olimpijadama i nastave tradiciju osvajanja nagrada i medalja,
– Rad sa grafičkim softverima,
– Rad sa programima iz paketa Microsoft Office,
– Održavanje računara.

Šta mogu da radim?
Najveća dilema pri odabiru škole jesu zanimanja i poslovi koji se mogu obavljati nakon završetka školovanja. Prednost Računarske gimnazije jeste spoj gimnazije i srednje stručne škole. Time se obezbeđuje velika prednost na tržištu rada, u oblasti koja je jedna od najtraženijih kod nas i u svetu, a uz to i odlično plaćena.
Nakon završetka RG-a, učenici se mogu zaposliti kao IT profesionalci u različitim oblastima:
– Programer (C#, HTML, ASP.NET, JavaScript, SQL)
– Web programer
– Oracle programer
– Administrator računarskih mreža
– Administrator baza podataka
– Grafički dizajner
– Web dizajner

 

Obrazovni profili:
Obdareni učenici u računarskoj gimnaziji

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top