Naslovna » Kultura » Knjige » Bljakavac, Dejvid Valijams

Bljakavac, Dejvid Valijams

Na ostrvu Kompost živi Nik, dečak koji je veseo i duhovit, ali ne može da hoda. I trenutno ne ide u školu, ali ne zato što ne može, ne želi ili je loš đak, već zato što direktor obožava da izbacuje decu iz škole. Ima sestru Despinu, koja mu smišlja podvale. Njihov tata je ribar, a mama prodavačica te ribe. Ostrvljani baš ne mogu da se pohvale dobrotom: braća Zavist drže prodavnicu igračaka i srećni su kad nasamare decu,; madam Solencija drži časove klavira tokom kojih isključivo spava i jao onome ko bi ustvrdio drugačije; čuvar parka ima misiju da sačuva travu od hodanja po njoj; nikakva šetnja nije dozvoljena, naročito ne po travi; Grabežovi prodaju sladoled, ali kad uzmu pare pobegnu i s parama i sa sladoledom ostavljajući tužnu decu; tetka Greta Pohlepa poseduje ostrvo i megabogata je, ali Niku to ne znači ništa, ona svoj novac troši samo na mačke, ima ih stotinu jednu, svaka od njih zove se Bundevica.

Na ostrvu Kompost živi i – Bljakavac. Bljakavac nije postojao dok ga Nik slučajno nije stvorio. Sada je tu, vrlo živ i vrlo oran da deci pomogne da se svete odraslima koji nisu bili dobri prema deci.

Urnebesne su njegove osvete…

Bljakavac je uvek na strani dece i dobra.

A ako poželite i vi da napravite nešto nalik Bljakavcu, Dejvid Valijams upućuje na ovaj tutorijal: https://www.youtube.com/watch?v=eaALjlyKDZI

Zabavite se!

Propolisbooks

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top