Naslovna » Kultura » Knjige » BUDI KAO MAČKA

BUDI KAO MAČKA

 

Ako želite, mogu da vas naučim kako da postanete superheroji u svom životu, kako da se menjate, kako da steknete ono što vam nedostaje i kako da se borite protiv onoga što u vama izaziva strah.

                                                                                                Iz knjige Budi kao mačka

Novo izdanje Kreativnog centra BUDI KAO MAČKA koristan je i zabavan priručnik namenjen starijim osnovcima i svima onima koji žele da ih drugi poštuju, da budu cool i da se osećaju dobro u svojoj koži. Mlađim tinejdžerima ova knjiga može pomoći da savladaju stidljivost, stres, nesigurnost, kao i da razreše nesporazume s roditeljima, konflikte s prijateljima itd.

Neobični mačak Zigi našao se u društvu dece i mladih koje muče problemi tipični za uzrast od 10 do 14 godina, a kako su mačke slobodne, odvažne, nezavisne, istrajne, spokojne i srećne, ovaj mačak je odlučio da s njima podeli priče iz svog života.

Zahvaljujući savetima mačka Zigija, mladi čitaoci će saznati:

– kako biti popularan i na koju kartu treba igrati ako želimo da nas drugi zaista vole zbog nas samih, a ne zbog brendova koje posedujemo;

– kako pobediti stidljivost i jasno pokazati šta je ono što želimo;

– kako prihvatiti i zavoleti sebe i svoju pravu prirodu uprkos onome što misle drugi;

– kako nadvladati probleme u učenju i postati uspešniji u školi;

– zašto ne treba da se stidimo da zatražimo pomoć kada nam je potrebna;

– kako savladati zavisnost od mobilnih uređaja, društvenih mreža i uživati u stvarnom životu;

– kako se uklopiti u novu sredinu, kako pomoći drugima da se uključe, šta učiniti da se nova osoba u društvu ili odeljenju oseća prihvaćenom;

– kako razlikovati prave prijatelje od onih koji to nisu;

– kako izaći na kraj s roditeljima i njihovim zahtevima;

– zašto treba da zaboravimo na laganje, a zašto na osvetu;

– kako da snove o onome čime želimo da se bavimo u životu uključimo u konkretne aktivnosti koje vode tom cilju;

– šta kada se dogodi ljubav

Na kraju rasprave o svakoj situaciji postoji kratak upitnik za čitaoca o njegovom iskustvu u vezi sa određenom temom, načinima na koje je rešavao date probleme, njegovom mišljenju o tome šta je tu bilo dobro, a šta nije, i kako se s nečim sličnim valja nositi u budućnosti.

Knjiga Budi kao mačka objavljena je u ediciji Mala psihologija. Ova edicija obuhvata izdanja koja decu upućuju na to kako da se suoče s raznovrsnim problemima i razreše ih na najbolji mogući način. Ono što je posebna prednost ovih knjiga, pa tako i priručnika Budi kao mačka, jesu jasna objašnjenja i delotvorni saveti, kao i to što su pisane jednostavno, pa ih deca mogu lako razumeti.

Napisao Stefan Garnije

Uzrast 10+

Kreativni centar

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top