Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Aktuelno » ČAK PET FILMOVA MCF MEGACOM FILMA DOBITNICI SU NAGRADE OSKAR

ČAK PET FILMOVA MCF MEGACOM FILMA DOBITNICI SU NAGRADE OSKAR

 KOLUMBIJSKA ANIMIRANA DIZNI BAJKA „ENKANTO: MAGIČNI SVET“ DOBITNIK OSKARA ZA NAJBOLJI ANIMIRANI FILM
Danas je u Los Anđelesu,  tokom ranih jutarnjih časova održana 94. svečana ceremonija dodele Oskara (Američka akademija filmskih umetnosti i nauka) na kojoj je čak pet filmova iz MCF MegaCom Film distribucije dobilo najviša priznanja iz polja filmske industrije.

Najglednija animacija iz Diznijevog studija „Enkanto: Magični svet“ (Encanto) inspirisana kulturom Kolumbije i prati priču o magičnoj porodici Madrigal osvojila je nagradu za najbolji animirani film.

Džesika Čestejn dobitnica je najprestižnije Nagrade Oskar na najbolju glumicu u glavnoj ulozi za film „The Eyes of Tammy Faye“ koji je rađen po uzoru na život televizijske voditeljke Temi Fej koja je propovednik evanđelista, autorka i spisateljica. Drugi Oskar koji je pripao filmu „The Eyes of Tammy Faye“ je za najbolju šminku i frizuru.
Mjuzikl „Priča sa zapadne strane“ (West Side Story) doneo je nagradu Oskar za slavnoj Riti Moreno 1962. godine za ulogu Anite, ali i šest decenija kasnije u rimejku čuvenog sinaeste Stivena Spilberga,  za istu rolu, Ariana Deboze koja je u 31. godini postala dobitnica Nagrade Oskar za najbolju sporednu žensku ulogu.

U trci za najbolji dokumentarni film nagradu je ponelo ostvarenje Ahmira „Kuestlov“ Tompsona (Ahmir „Questlove“ Thompson) „Summer of Soul (…or, when the revolution could not be televised)“ o harlemskom festivalu kulture iz 1969. godine.

Takođe, ostvarenje Giljerma del Tora „Aleja noćnih mora“ (Nightnmare Alley) nominovano je u kategoriji za najbolji film. Animirani filmovi „Bekstvo“ (Flee), „Luka“ (Luca) i „Raja i poslednji zmaj“ (Raya and the Lost Dragon) ostali su bez nagradekao i film „Najgora osoba na svetu“ (The Worst Person in the World) koji je bio nominovan u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područja.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3fwg0v_ciz0&ab_channel=MegaComFilm

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top