Naslovna » Aktuelno » DANAS  SE ZAVRŠAVA KONKURS ZA BEOGRADSKO PROLEĆE! PRISTIGLE 323  PRIJAVE AUTORA I IZVOĐAČA POP I ZABAVNIH KOMPOZICIJA

DANAS  SE ZAVRŠAVA KONKURS ZA BEOGRADSKO PROLEĆE! PRISTIGLE 323  PRIJAVE AUTORA I IZVOĐAČA POP I ZABAVNIH KOMPOZICIJA

DANAS  SE ZAVRŠAVA KONKURS ZA BEOGRADSKO PROLEĆE!

PRISTIGLE 323  PRIJAVE AUTORA I IZVOĐAČA POP I ZABAVNIH KOMPOZICIJA

SELEKCIONA KOMISIJA USKORO PRISTUPA SELEKCIJI KOMPOZICIJA KOJE ĆE SE TAKMIČITI ZA OVOGODIŠNJU PRESTIŽNU NAGRADU!

Konkurs za autore pop i zabavnih kompozicija, koje će se takmičiti na ovogodišnjem muzičkom Festivalu “Beogradsko proleće”, završava se danas, posle gotovo mesec dana od zvaničnog početka prikupljanja prijava (  26. februara ). Za prestižni festival prijavilo se 323 kandidata, autora i izvođača pop i zabavnih kompozicija. Za učestvovanje na poznatom muzičkom festivalu zainteresovani su kako neafirmisani, tako i afirmisani autori iz Srbije i regiona.

Očekuje se da će Selekciona komisija uskoro pristupiti selekciji 18 kompozicija koje će se ove godine takmičiti za prestižnu statuu Beogradskog proleća. Ovogodišnji umetnički direktor festivala je Maja Rakovic, vlasnica i glavni i odgovorni urednik Naksi radija.

Podsetimo, poznati muzički festival, koji je posle dugog niza godina, obnovljen 2022. godine, na mestu nekadašnje Dvorane Doma sindikata, gde je i rođen, biće održan 20. aprila, treći put od obnavljanja.
 
   Prošlogodišnji pobednik festivala glasovima publike bila je Tijana Bogićević sa kompozicijom „Krila od dima“, dok su drugo i treće mesto glasovima publike su odneli Adi Šoše i kompozicija „Pusto ostrvo“ i Isak Šabanović s numerom „Svakoj sam po nešto dao“.
 
Pre  tačno 63 godine – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, počeo je svoj glamurozni život tadašnji prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE „BEOGRADSKO PROLEĆE“, koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.
  
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top