Naslovna » Kultura » Knjige » Dnevnik budućeg tate – Uzbudljivo devetomesečno putovanje

Dnevnik budućeg tate – Uzbudljivo devetomesečno putovanje

Dnevnik budućeg tate

dnevnik-buduceg-tate

Boris Vuković

Trudnoća je izuzetna avantura za buduće roditelje, a naročito za one koji čekaju svoju prvu bebu. Brojne su knjige koje se bave ovom temom, ali ova – Dnevnik budućeg tate – je sasvim jedinstvena – po prvi put ovo uzbudljivo devetomesečno putovanje posmatramo iz perspektive novopečenog budućeg tate.

O svemu što ste mogli da zamislite da će vas zanimati u tom periodu – ali i onome što niste ni pretpostavljali da postoji – Boris Vuković govori kroz sopstveno iskustvo, nedelju za nedeljom, na neposredan, iskren i osvežavajuće prirodan način.

On možda nema sve odgovore, ali svakako će vas zabaviti dok zajedno prolazite kroz pitanja. Od prvih pregleda i uzburkanih hormona, preko kupovine trudničke odeće i „pregovora“ oko izbora imena, pa sve do sitnog odbrojavanja do termina, svaka priča u ovom duhovitom muškom vodiču kroz trudnoću predstavlja biser za sebe. Napokon i muškarci imaju gde da saznaju šta da očekuju dok čekaju bebu!

Ne znam kako roditelji znaju da li su dobri roditelji. Ne znam kako ću ja znati da li sam dobar otac. I kako ću prepoznati da li sam dovoljno dobar ili mogu da budem još bolji? Na mnoga pitanja danas još nemam odgovor. Ali spreman sam da idem redom. Korak po korak. Samo za nju.

Dnevnik budućeg tate

Iz sna su me trgli sitni ubodi kažiprstom u rame. Bili su ravnomerni i taman toliko iritantni da me nateraju da otvorim oči. U stvari, samo jedno. Čkiljim, a kroz jednu zenicu vidim Nevenu kako sedi pored mene na krevetu, tretirajući mi i dalje rame kažiprstom. Čeka da se dozovem svesti i poklonim joj pažnju.

Očekujem standardna pitanja „gde si parkirao kola, gde su ključevi, gde ti je novčanik…“, ali ona ćuti. Ništa ne govori. Otvaram nekako i drugo oko i tek tad primećujem da u ruci drži nekakav štapić, nešto nalik na one turpije za nokte od kojih se ježim.

Ljudi pamte razne datume, godišnjice, rođendane, ono što im je obeležilo život. Ja sam vrlo brzo shvatio da ću isto tako zauvek pamtiti baš to jutro, 10. novembra.

Nevena, žena sa kojom sam u braku već godinu i po dana i ukupno četiri i po godine u ljubavi, u ruci drži test za trudnoću. Sada već uspravljen na laktove i potpuno razbuđen, prvo primećujem da izgleda isto kao test iz američkih filmova u kojima se tinejdžerke uredno šokiraju pozitivnim rezultatima. Iskezio sam se. Čoveče, bićemo roditelji! Nisam siguran da li sam ovo rekao naglas ili samo pomislio.

Ona i dalje ne progovora. Samo ćuti i gleda u mene.

Zavirite u knjigu Dnevnik budućeg tate

Izdavaštvo Vulkan

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top