Naslovna » Obrazovanje » Državno obrazovanje » Studentski domovi » Dom učenika Mašinac – Kopaonik

Dom učenika Mašinac – Kopaonik

dom-ucenika-masinac

Dom učenika Mašinac – Kopaonik

36354 Kopaonik
Kopaonik bb
036 5471 407
www.dombeograd.rs

 

Konkurs za prijem učenika u dom

Dom učenika srednjih škola ”Beograd – Mašinac” nalazi se na Kopaoniku, na mestu koje se naziva Pajino preslo, na visini od 1780 metara. Dom učenika je vaspitno-obrazovna ustanova čiji je program rada usklađen sa uzrastom dece i klimatskim uslovima na Kopaoniku.

Objekat je vlasništvo Ministarstva prosvete. Ima tradiciju preko četrdeset godina rada sa svim populacijama i svim oblicima rekreativne nastave.

Objekat ”Beograd-Mašinac” na Kopaoniku je sazidan 1972. godine. Tokom narednih godina je vršena dogradnja i adaptacija, tako da sada dom raspolaže sa 110 ležaja. Sobe su sa krevetima na sprat i sopstvenim kupatilima. Na raspolaganju su i dva apartmana. Objekat poseduje kafe-bar sa kamin salom, prostranu trpezariju, klupski prostor za stoni tenis i druge zabave i učionicu u kojoj se održava nastava. U zimskom periodu funkcioniše i skijašnica opremljena kompletnom ski opremom. Zgrada ima sopstveno centralno grejanje i odgovarajući agregat.

Skijaški centar Kopaonik, najveći u Srbiji, sa odlično pripremljenim stazama, koje su povezane sistemom žičara i ski liftova, pruža uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do skijaša vrhunskih sposobnosti.

Sistem za veštačko osnežavanje, čist vazduh, staze za noćno skijanje, prostor za najmlađe skijaše i druge početnike obezbeđuju dugu skijašku sezonu, pa i najzahtevniji gosti mogu biti sigurni da će uživanje biti potpuno.
Za one koji ne skijaju ima dovoljno mesta za šetnju i druge igre na snegu.

Na jednoj od najlepših lokacija na Kopaoniku, u centralnoj turističkoj zoni, na Pajinom preslu, a pokraj skijaške staze smešten je i naš Dom „ Mašinac“.
Mnogobrojni gosti, ljubitelji skijanja, kako oni koji skijaju dugi niz godina , tako i oni koji su prvi put na skijama, rado biraju naš objekat za odmor i rekreaciju, a istina je da je „ Mašinac“ već tradicionalno dobar domaćin.

U beloj sezoni, među brojnim aktivnostima koje se nude posetiocima, nastava skijanja je omiljeni deo plana i programa zimovanja za đake, koji su najčešći i najbrojniji gosti.
Prve korake i pravila skijanja deca savlađuju lako uz pomoć profesora-instruktora skijanja, kroz druženje, igru, ali uz profesionalni pristup pre svega.
Velika stručnost, posvećenost i pozitivan pristup instruktora čine da polaznici vrlo brzo počinju da voze prve vožnje, najpre uz njihovu podršku, a zatim samostalno sa drugarima.

Pored časova skijanja i igara na snegu, što je učenicima najzanimljivije, ponuđene su i aktivnosti kojima mogu kvalitetno popuniti slobodno vreme, najčešće u večernjim satima.
Kreativne radionice, kvizovi znanja, karaoke, ples, disko večeri, društvene igre su samo deo zabave u pauzi do sledećeg skijanja.
Večernje animacije gostiju izazivaju bure smeha i oduševljenja, pre svega maštovitošću instruktora u izboru najneobičnijih igara u koje vešto uvuku kako decu, tako i odrasle.

U zelenoj sezoni (jesen, proleće, leto) posetiocima su ponuđene šetačke ture i izleti u kombinaciji sa sportsko-rekreativnim i kulturnim sadržajima.
Dobro osmišljene šetnje tokom kojih se gosti upoznaju sa lepotama, ali i izazovima i opasnostima planine takođe se odvijaju u organizaciji profesora-instruktora.
Priče o pravilima ponašanja u Nacionalnom parku Kopaonik, preživljavanju i rizicima na velikim nadmorskim visinama, tehnikama hodanja u planinskim uslovima, orijentaciji imaju edukativni karakter, ali su istovremeno i zanimljive i deci i odraslima.
Naročito pažlljivo se slušaju legende vezane za nazive pojedinih vrhova, stena ili proplanaka do kojih se stiže tokom šetnji, a iskusni organizatori njima ispunjavaju pauze tokom obilazaka.
Ovaj program je najprimereniji školarcima na rekreativnoj nastavi, ali i deci vrtićkog uzrasta koji stiču prva praktična znanja u neposrednom dodiru sa prirodom.

Lep i prijatan ambijent, toplina i udobnost oseća se u svakom kutku našeg Doma.
Sobe su namenski opremljene, prilagođene potrebama dece različitog uzrasta, uglavnom četvorokrevetne sa sopstvenim kupatilom , poseduju TV. U ponudi su i dva apartmana, moderno i funkcionalno opremljena.

Uz profesionalno ljubazno, ali ipak prisno osoblje, osmišljeno i dobro organizovano vreme boravka, kao i činjenicu da je sve podređeno gostu, želeći da se oseća opušteno i kao kod kuće, jasno je zašto se mnogi iz godine u godinu vraćaju u „Mašinac“.

Sigurno je da je dobar provod zagarantovan i za mališane i za školarce, ali i za njihove starije pratioce u bilo kom periodu boravka u ovom objektu.

Konkurs za prijem učenika u dom

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top