Naslovna » Aktuelno » DVADESET GODINA KABAREA “DA TO SU BILI DANI” TIM POVODOM OSVEŽENJE ZA KABARE JELENA GAVRILOVIĆ I BOJANA STAMENOV

DVADESET GODINA KABAREA “DA TO SU BILI DANI” TIM POVODOM OSVEŽENJE ZA KABARE JELENA GAVRILOVIĆ I BOJANA STAMENOV

Muzičko -poetski kabare “Da to su bili dani” , za nepunih mesec i po dana slavi 20 godina postojanja, a povodom toga, danas je na konferenciji za novinare najavljeno izvođenje 02. decembra u 2oh u Velikoj sali mts Dvorane.

 Na sceni kultnog prostora druge decembarske večeri u kabareu će nastupitiNebojša Dugalić,Boris Pingović, Nina Ćosić i Voja Savić, a očekuju se i gosti Jelena Gavrilović i Bojana Stamenov.

Nebojša Dugalić  je ne krijući zadovoljstvo zbog 20 godina trajanja kabarea i   nastupa koji će biti 350. po redu , izjavio da ga ne čudi kako nisu prestali da broje do sada :

“Drago mi je da smo se zabrojali na taj način. Kabare je uspeo da odneguje ovo vreme trajanja, a svaka tradicija negovanja donosi rezultate. Čar je upravo ta neistovetnost svakog novog izvođenja , koja doprinosi dinamici svakog novog susreta sa publikom. Pesme su se kroz vreme menjale, poezija takođe, kao i mi sami. Veoma nam je važna interakcija sa publikom, jer bez tog neprestanog osluškivanja ljudi iz publike i njihovih sugestija, mislim da ne bismo ovako dugo ni opstali”  poručuje  Dugalić.

Boris Pingović je sa svoje strane istakao da se oseća kao da je svako izvođenje kabarea novo: 
 

” Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena”, kaže Pingović.

Ono u čemu se slažu je da će ovommuzičko – poetskom građom umetnici pokušati, kako kažu, da umiju i odbrane ove naše dane..

Kabare se, podsetimo,  izvodi od 2004. godine.
Reč je o kombinaciji muzike, poezije i humorne anegdotske građe, tako da će publika moći da uživa u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, rokenrola, do domaćeg i stranog evergrina. 

KARTE SU U PRODAJI NA BLAGAJNI MTS DVORANE I NA TICKETES.RS

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top