Naslovna » Kultura » Knjige » Džojstik na dar, Dejvid Badijel

Džojstik na dar, Dejvid Badijel

dzojstik

Smehotresni roman o blizancima koji dobijaju džojstik uz pomoć kojeg mogu da kontrolišu ljude u svojoj okolini. A sami mogu da postanu superheroji sa supertalentima, kojim god požele. Nakon ogromnog uspeha sa prvim romanom, Agencija, u kojem se poigrao sa željom mnoge dece da promene sopstvene roditelje, Dejvid Badijel poigrao se ovog puta sa tehnologijom i velikom broju dece omiljenim video-igricama i izmaštao vrlo dovitljivu priču. Fred i Anja su blizanci, vole iste stvari, vole da igraju video-igrice, a nisu dobri u sportu niti umeju da se postave u odbrambeni stav kada ih školski nasilnici maltretiraju. Anja je nesigurna u sebe zbog fizičkog izgleda, a njen brat zbog trapavosti u sportu. Njihov tata opsednut je hranom, a njihova mama televizijom. Od života ne zahtevaju mnogo: samo dovoljno sendviča sa šunkom i dovoljno emisija u kojima se na starim tavanima pronalaze vredne stvari.

Jednog dana misteriozna osoba koja, izgleda, živi u kompjuteru, poklanja blizancima džojstik i to ne bilo kakav. Džojstik uz pomoć kojeg će moći da upravljaju ljudima, a sami da dožive preobražaje: Fred u odličnog fudbalera, a Anja iz neprimetne mršavice u zanosnu tinejdžerku. Da li će se dopasti sebi novi? Ili će naučiti lekciju o prihvatanju na neki drugi način? da igra igrice novim pojmovima.

Kao i uvek u životu, pojavljuje se i protivteža Fredu i Anji koji su dobri blizanci – a to su školski nasilnici, Elza i Moris. Smešni u svojoj prigluposti, nasilni su iz čiste obesti. Sve njihove nepodopštine ostaju nekažnjene, jer je njihov tata direktor škole. Ali – tu je novi džojstik za upravljanje ljudima i zabava može da počne.

Tok priče uvući će u sebe i dečake i devojčice, jer im se obraća naizmenično, a mnoštvo gejmerskih pojmova privući će gejmere na prvu loptu. Oni nevični igricama neka ne očajavaju, svi pojmovi su objašnjeni. Možda ćete, čak, moći da neočekivano zapanjite simpatiju koja voli igrice.

Uzrast 9-12 godina

Propolis Books

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top