E-gimnazija – Novi Sad

E-gimnazija

E-gimnazija – Novi Sad

Adresa: Radnička 20, 21000 Novi Sad
Telefon: 021/529-456, 064/500-00-08
Website: www.e-gimnazija.org
Email: [email protected]

 

Srednja škola E-GIMNAZIJA u NOVOM SADU je dobila dozvolu za rad 2008. godine od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Radi se o privatnoj gimnaziji OPŠTEG tipa (školovanje traje 4 godine) sa akcentom na Informacione tehnologije i nastavu na visokom tehničkom nivou.

Prvi u Srbiji smo pre dve godine ponudili učenicima laptop na poklon koji se aktivno koristi u kabinetima tokom nastave. Profesori nastavu izvode putem video projekcije uz pomoć posebnog tablet računara.

Prostor škole i dvorišta je pokriven bežičnim internet signalom velike brzine !

Lokacija škole je u mirnom delu Novog Sada, u okviru šireg centra, u Radničkoj ulici, sa malo saobraćaja, ali dobrom komunikacijom sa drugim delovima grada. U krugu škole nalazi se i školska hamburgerija, čime je učenicima omogućeno da uvek imaju ispravnu i kvalitetnu hranu koju mogu da naruče pre početka nastave a za veliki odmor.

Učenicima će u toku dana biti na raspolaganju CYBER-ROOM. Tu će moći dežurnom stručnjaku da postave pitanja u vezi informatike, iznesu informatičke probleme, da softverski prilagode svoj laptop, da koriste brz Internet, nov softver, pa čak i da isprobaju nove igrice.

Fizičko vaspitanje je obavezan predmet a povremeno ga izvodimo uz pomoć “Nintendo-WII” konzole na virtuelni način.

Često u prostorima koji su primereni i zanimljivi učenicima realizujemo nastavu uz popularne sadržaje.

Nastava se odvija svakog dana po predvidjenom rasporedu časova.
Nastava počinje u 9 časova, časovi traju 45 minuta, a raspored odmora tokom nastave prilagodjen je potrebama učenika. I u našoj školi časovi i odmori regulisni su rasporedom zvona. Nastava se odvija u savremeno opremljenim učionicama uz primenu novih tehnologija.

Profesori nastavu izvode putem posebnog tablet računara.

Učenici na času koriste laptop ali i udžbenike.

Nazad na privatne srednje škole

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top