Naslovna » Aktuelno » FILMSKI SPEKTAKL “OPENHAJMER” OD SUTRA PONOVO NA VELIKOM PLANTU!

FILMSKI SPEKTAKL “OPENHAJMER” OD SUTRA PONOVO NA VELIKOM PLANTU!

NAKON FANTASTIČNOG USPEHA U BIOSKOPIMA I 13 NOMINACIJA ZA OSKARA

FILM O ŽIVOTU ROBERTA OPENHAJMERA PONOVO JE U BIOSKOPIMA!

Nesumnjivo, film koji je obeležio 2023. godinu jeste najnovije ostvarenje reditelja Kristofera Nolana, „OPENHAJMER“ (OPPENHEIMER). Potresna, istinita životna priča o naučniku koji je obeležio istoriju čovečanstva fascinirala je publiku širom sveta! 

U domaćim bioskopima, film je odgledalo preko 190 000 gledalaca, čime su oboreni mnogi rekordi!

Upravo to je i povod da se ponovi bioskopsko prikazivanje, pa će naša publika imati priliku od 25. do 31. januara ponovo da doživi ovaj film na velikim platnima, u bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Galerija Beograd (IMAX), Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar Ada Mall Beograd, CineStar (Novi Sad), CineStar (Zrenjanin), CineStar (Pančevo), Centar za kulturu (Lazarevac) i „Mladost“ (Futog).

O kvalitetu i ispehu filma govori i 13 nominacija za najprestižniju kinematografsku nagradu u svetu, među kojima su za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glavnog i sporednog glumca i najbolju sporednu glumicu.

O FILMU: Po scenariju i u režiji Kristofera Nolana, OPENHAJMER je epski triler sniman IMAX® tehnologijom, koji publiku uvodi u paradoksalni život jednog zagonetnog čoveka. Kako bi spasao svet, moraće da rizikuje njegovo uništenje.

U ulozi Džeja Roberta Openhajmera gledaćemo Kilijana Marfija, dok Emili Blant tumači lik njegove supruge, biologa i botaničarke Ketrin Kiti Openhajmer. Dobitnik Oskara, Met Dejmon, glumi generala Lezlija Grouvsa Džuniora, direktora projekta Menhetn, dok je Robert Dauni Džunior u ulozi Luisa Strausa, osnivača Američkog komiteta za atomsku energiju. Nominovana za Oskara, Florens Pju glumi psihijatra Džin Tetlok, Beni Safdi igra teoretičara fizike Edvarda Telera, Majkl Angarano glumi Roberta Serbera, A Džoš Hartnet pionira američke nuklearne nauke, Ernesta Lorensa. U filmu OPENHAJMER takođe glumi i dobitnik Oskara Rami Malek, kao i osam puta nominovan za Oskara glumac, scenarista, producent i reditelj Kenet Brana, koji je ranije sarađivao sa Nolanom.  U filmu glume i Dejn DehanDilan ArnoldDejvid KramholcOlden Erenrajh i Metju Modini.

Radnja filma zasnovana je na knjizi koja je osvojila Pulicerovu nagradu, Američki Prometej: Trijumf i tragedija Džeja Roberta Openhajmera koju su napisali Kai Berd i pokojni Martin Džej Šervin. Producenti su Ema Tomas, Čarls Roven iz Atlas Entertejnmenta i Kristofer Nolan.

OPENHAJMER je sniman kombinacijom 65mm IMAX® i 65mm trake velikog formata, uključujući, po prvi put ikada, IMAX® crno-belu digitalnu fotografiju.

Nolanovi filmovi, među kojima su TenetDankerkMeđuzvezdaniPočetak trilogija Mračni vitez, zaradili su preko 5 milijardi dolara širom sveta i nagrađeni sa 11 Oskara i 36 nominacija, uključujući i dve nominacije za najbolji film.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top