Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Kultura » Knjige » GeoBioMat slagalica – Pikom

GeoBioMat slagalica – Pikom

pikom-geobiomat-slagalica

Od kad su kompjuteri ušli u našu svakodnevnicu, kad želimo da se razonodimo najčešće odigramo neku kompjutersku igricu. Da li smo potpuno zaboravili društvene igre koje su se igrale kad smo bili deca ili kao odrasli kad se drušvo skupi pa bacimo kockice… Sve u dobrom raspoloženju, takmičarskom duhu i uz smeh i šalu.

Društvene igre su pravi način da sa porodicom u slobodno vreme uživate na kvalitetan način. Okupljanje porodice uz društvenu igru GeoBioMat slagalica – Pikom obezbediće deci i vama zdravu zabavu, koja će vas podstaći na strateško razmišljanje, kombinovanje, obnavljanje stečenog znanja, razviti vama i deci dobar sportski duh.

Uz ovu igru će deca naučiti da pobeda ponekad ne zavisi samo od sreće već i od od umeća i sposobnosti.

Ova društvena igra zahteva da igrači imaju neku vrstu veštine. Ova igra u sebi sadrži “brojke i slova”, popločavanje trougla, puzzle…

Tabla sa poljima za kretanje igrača je prvo iznenađenje za igrače. Sastoji se od 9 velikih puzli. Dozvolite mlađoj deci da je sastave.

Kada je tabla sastavljena podelite svakom igraču po jednu od 4 kvadratne ploče na kojima će popločati trougao od zadataka koje izvuče i izvršiti sve zadatke sa trouglova. Igrač koji prvi ovo uradi je pobednik.

Odvojte trouglove sa zadacima (tri veličine klasifikovane po težini zadataka). Strana trougla na kojoj je zadatak treba da bude okrenuta na dole.

Odvojte po grupama i pločice sa brojevima, slovima i računarskim operacijama. Zadaci na pločicama, takođe, treba da budu okrenuti na dole. Ako želite da početak igre bude dinamičan ne gubite vreme da se slova, operacije i brojevi okreću licem na dole pošto to decu “smara”. Stavite ih u tri činijice, tako da se ruka zavuče i izvuče pločica. Igrač ne sme da “viri” u činijicu da ne bi birao onu pločicu koja njemu odgovara.

Izaberite boju piona, postavite kockicu na tablu i igra može da počne.

GeoBioMat slagalica – Pikom

Igrači pionom staju na polje po sopstvenom izboru…>>

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Odgovorite

Scroll To Top