Naslovna » Kultura » Knjige » Hulk 1 – Čarobna knjiga

Hulk 1 – Čarobna knjiga

hulk-1-carobna-knjiga

 

 

 

Hulk 1

Autor: Džek Kirbi 

 

Strip serijal o Hulku smatra se za jednu od deset najboljih superherojskih franšiza, a na domaćem tržištu zastupljen je posredstvom Izdavačkog preduzeća “Čarobna knjiga”.
Reč je o “essential” izdanju “Hulka” koje obuhvata prvih 39 epizoda na kojima su radili majstori devete umetnosti Sten Li, Džek Kirbi i Stiv Ditko.

Našavši se u središtu nuklearne ekspolzije, dr Robert Brus Baner se, kao žrtva podivljalog gama-zračenja, u trenucima velike napetosti, pretvara u mračnu personifikaciju svog potisnutog besa i srdžbe: u neverovatnog Hulka, najsnažnijeg čovekolikog stvorenja na svetu.

Strip scenarista Sten Li, karakter Hulka kreirao je na osnovu čudovišnih junaka iz klasičnih književnih dela fantastike: “Frankenštajn – moderni prometej” Mari Šeli i “Čudni slučaj doktora Džekila i gospodina Hajda” Roberta Luisa Stivensona.

Priče o Hulku adaptirane su mnogo puta za druge medije. Najpoznatija je adaptacija za TV seriju koja je prikazivana tokom 70-ih i 80-ih godina pod nazivom “Neverovatni Hulk”. Pre nešto više od pet godina snimljena je holivudska filmska verzija sa Erikom Banom, Edvardom Nortonom i Markom Rafalom.

Izdavač Čarobna knjiga

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top