Mona Wellness priča u dvoje
Naslovna » Aktuelno » HUMANITARNI KONCERT “ZVEZDANI ČARDAŠ PO FJORDOVIMA” ZA PROFESORKU KLAVIRA!

HUMANITARNI KONCERT “ZVEZDANI ČARDAŠ PO FJORDOVIMA” ZA PROFESORKU KLAVIRA!

HUMANITARNI KONCERT “ZVEZDANI ČARDAŠ PO FJORDOVIMA” ZA PROFESORKU KLAVIRA!

13. JUN
MTS DVORANA

Humanitarni koncert  pod nazivom “Zvezdani čardaš po fjordovima” biće održan  13. juna u mts Dvorani, a sredstva prikupljena od kupljenih ulaznica biće donirana za pomoć profesorki klavira Ivani Matijević, koja boluje od teške bolesti.

Koncert je nastao  kao ideja dvoje studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu —Vasilija Pucara- studenta druge godine klavira u klasi Aleksandra Šandorova Jelice Čukarić, studentkinje druge godine dirigovanja u klasi Bojana Suđića , da združivanjem studenata Univerziteta umetnosti u Beogradu i Univerziteta u Novom Sadu i njihovim zajedničkim muziciranjem iskažu kolektivnu solidarnost sa profesorkom klavira, Ivanom Matijević u njenoj borbi za ozdravljenje.

Ivana Matijević je osnivač i umetnički direktor internacionalne, kulturno- obrazovne manifestacije Beogradski Šopen Fest, koja od 2012. godine promoviše vrhunski pijanizam i mlade talente u Srbiji i regionu.
 

Na program koncerta biće: Brams: Madjarske igre, Grig: Koncert za klavir i orkestar u a-molu.Osim Simfonijskog orkestra studenata Srbije, celokupnom doživljaju će doprineti i gosti koncerta — Vasa Stajkić, bariton i prvak opere Srpskog narodnog pozorišta, u pratnji Omladinskog mešovitog hora “Simonida”, koji takođe čine studenti i učenici.

Ovaj koncert će publici  pružiti priliku da uživa u poznatim hitovima klasične muzike, od Mađarskih igara i vatrenog čardaša, pa sve do hladnih norveških fjordova i ruskih pesama, da osete muzički doživljaj i energiju mladih ljudi i muzičara, ali pre svega da učinite nešto dobro za našu sugrađanku.

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top