Naslovna » Aktuelno » IRINA ARSENIJEVIĆ U ULOZI DIZNIJEVE SIRENE ARIJEL, DUŠAN SVILAR KAO PRINC ERIK, TIJANA DAPČEVIĆ U LIKU URSULE

IRINA ARSENIJEVIĆ U ULOZI DIZNIJEVE SIRENE ARIJEL, DUŠAN SVILAR KAO PRINC ERIK, TIJANA DAPČEVIĆ U LIKU URSULE

 

Sinhronizacija dugoiščekivanog igranog filma “Mala sirena” (The Little Mermaid) snimljenog prema istoimenom kultnom crtaću, upravo je počela. Uskoro, 25. maja, film će zaživeti u domaćim bioskopima, a u studiju za sinhronizaciju našla se domaća ekipa glumaca i muzičara koja pozajmljuje glasove za novo Diznijevo ostvarenje.

Irina Arsenijević, mlada pevačka zvezda pozajmljuje glas jednoj od najomiljenijih Diznijevih princeza, sireni Arijel. U ulozi princa Erika našao se Dušan Svilar, dok je u sinhronizovanoj verziji filma “Mala sirena” Đorđe David kralj Triton. Nezaboravni Ursulin lik, koji sporazumno oduzima fantastičan glas male Arijel interpretiraće pevačica Tijana Dapčević, a
u ulozi zabavnog galeba Skatla, koji veruje da je najbolji izvor informacija za Arijel našla se pevačica Edita Aradinović. Čuvenom krabi Sebastijanu glas daje glumac Milan Tubić.

Od 2019. godine, kada je najavljeno da će mlada američka pevačica Hale Bejli (Halle Bailey) tumačiti glavni lik voljene Male sirene, svetska publika sa nestrpljenjem je želela da sazna kako čuveni crtani film postaje igrano ostvarenje, sa pravim glumcima, pod dirigentskom palicom Roba Maršala (“Čikago”, “Memoari jedne gejše”).
Konačno, 25. maja, na repertoaru domaćih bioskopa naći će se igrani Diznijev naslov “Mala sirena”, a nedavno je počela sinhronizacija filma.

Nakon nekoliko sinhronizovanih Diznijevih princeza među kojima su i Zlatokosa i Snežana, uloga Arijel pripala je mladoj muzičkoj zvezdi Irini Arsenijević koja ističe da joj je “Mala sirena” bila jedna od najvećih želja:
“Mislim da Arijel kao lik upotpunosti može da se stopi sa mojim karakterom jer joj je muzika na neki način beg od stvarnosti. Spremna je da uradi sve, kako bi ostvarila svoje snove,” istakla je Irina, a u gluvoj sobi studija za sinhronizaciju našao se i Dušan Svilar koji tumači lik princa Erika:

“Pozajmiti glas princu Eriku jeste kompliment, uživanje i veliki izazov za nekoga ko se bavi izvođačkom umetnošću. Svaki prepev stihova i sinhronizacija teksta na srpski jezik nosi svoj zahtev i odgovornost i cela ekipa ljudi se trudi da dođe do konačnog rezultata, kako bismo ovaj klasik što preciznije i bajkovitije preneli u duhu srpskog jezika. “

Dizni studio napravio je audiciju za “Malu sirenu” još pre početka korona virusa kada je mlada pevačica Hale Bejli, koja u originalu tumači lika Arijel, imala 18 godina. Sada sa 21 godinom oseća, kako ističe, veliku zahvalnost što je ovaj film doživela u svoj njegovoj slavi. Samo snimanje donelo je mnogo iskustva, od toga i višesatno snimanje u vodi koje je nekad trajalo i po 13h.

https://www.youtube.com/watch?v=vLy-do4mhTY
script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top