Naslovna » Aktuelno » JELENA TOMAŠEVIĆ, GOCA TRŽAN, VANNA, EXTRA NENA – NEKA OD IMENA U “TRCI” ZA POČASNU TITULU PRESTIŽNOG “BEOGRADSKOG PROLEĆA”

JELENA TOMAŠEVIĆ, GOCA TRŽAN, VANNA, EXTRA NENA – NEKA OD IMENA U “TRCI” ZA POČASNU TITULU PRESTIŽNOG “BEOGRADSKOG PROLEĆA”

JELENA TOMAŠEVIĆ, GOCA TRŽAN, VANNA, EXTRA NENA, REGINA, MARIJA MIRKOVIĆ, DANIJEL ALIBABIĆ  NEKA OD IMENA U “TRCI” ZA POČASNU TITULU PRESTIŽNOG “BEOGRADSKOG PROLEĆA”

SAOPŠTENA IMENA 19 IZVOĐAČA KOJI ĆE UČESTVOVATI U TAKIMIČARSKOM DELU FESTIVALA 20. APRILA

I ovogodišnji konkurs za  „Beogradsko proleće 2024“  probudio je veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, pa je  do poslednjeg dana konkursa, koji je trajao od 26.februara do 15. marta, prijavljeno čak  323 neobjavljenih kompozicija u pop i zabavnim aranžmanima.

Od danas su poznata i imena 19 izvođača koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala u “trci” za prestižnu titulu festivala u organizaciji mts Dvorane i pod medijskim pokroviteljstvom TV Prva i Naksi radija.

Listu umetnika koji će nastupiti 20. aprila sceni mts  Dvorane čine sledeća imena:

JELENA TOMAŠEVIĆ / KOMPOZICIJA „  VERUJ MI DA VERUJEM“;
GOCA TRŽAN– KOMPOZICIJA „ PELIN“;
 EXTRA NENA– KOMPOZICIJA „ PRIČA O MENI“;
VANNA – KOMPOZICIJA„RAZLOG“
MILAN BUJAKOVIĆ–KOMPOZICIJA „BEZBRIŽNO“;
REGINA – KOMPOZICIJA„ NIJE ME STRAH“
TAMARA ŽIVKOVIĆ– KOMPOZICIJA„DA LI SMEŠ“
MARIJA MIRKOVIĆ – KOMPOZICIJA ” PREZIME” 
JASNA GOSPIĆ– KOMPOZICIJA „SAMO NOĆ DA POBIJEDIM”
MIKA MUMINOVIĆ– KOMPOZICIJA „MOTIV“
DANIJEL ALIBABIĆ – KOMPOZICIJA „SLOMI”
ANA PETAN– KOMPOZICIJA „ BALADA ZA ANĐELA“
 NEMANJA RADOŠEVIĆ– KOMPOZICIJA „TRAG U VREMENU“
DULE LUŠIN – KOMPOZICIJA „ BOŽE DAJ MI KRILA“
FILARI– KOMPOZCIJA „ NEBO“
ĐOLE BOEM– KOMPOZCIJA „ZA TVOJU LJUBAV“
BOJAN MAROVIĆ– KOMPOZICIJA „ DOBRO JE SVE“
SLOBA BAJIĆ – KOMPOZICIJA „ VRATI ME U SRCE“
PETAR VAGNER FANTOM – KOMPOZICIJA “JOŠ TE SANJAM”

 Podsetimo,  muzičari će se takmičiti u kategorijama: najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija, koje će dodeliti Stručni žiri,  a publika će svojim dodeliti PRVU DRUGU I TREĆU NAGRADU FESTIVALA. 

Saopštavajući imena takmičara, ali i propozicije festivala, medijima su se obratili: direktor mts Dvorane Igor Stanković, umetnički direktor Festivala Maja Rakovic, vlasnica i glavni i odgovorni urednik Naksi radija i  Ivan Ilić  muzički urednik Festivala. 

Direktor mts Dvorane Igor Stanković istakao je značaj održavanja obnovljenog Festivala treću godinu za redom: “Pokušavamo da iz godine u godinu podižemo standarde festivala, te je prošle godine, drugu godinu od obnavljanja, festival veoma uspešno završen. Cilj festivala je prvenstveno afirmacija  muzičkih vrednosti, na jedan potpuno drugačiji način i ono što donosi Beogradsko proleće se ni na jednom festivalu u današnje vreme ne može videti”, rekao je Stanković.

Maja Rakovic je istakla da je ove godine selektovano 19 kompozicija, zbog veoma velikog interesovanja autora i izvođača: ” Posebno sam ponosna sto je Naxi deo Beogradskog Proleća, jer ja muziku živim i ovakav festival je idealan, jer donosi novu muziku radiju, pa možemo uživati u novim pesmama. Neka živi Beogradsko proleće”, istakla je Rakovic na početku konferencije, dodajući da je za ovaj festival vezuju nostalgična sećanja, jer je kao mala, kako kaže  “živela s ovim festivalom” : “Sa svojim roditeljima sam dolazila i uživala u pesmama. Velika mi je čast što imam mogućnost da svoj ukus ispoljim i što mi je dodeljena prilika da i ove godine kao umetnički direktor festivala. Nije bilo lako, od toliko divnih pesama, da se napravi uži izbor, pa smo dane i sate proveli slušajući svaku pažljivo. Zaista moram da pohvalim sve učesnike festivala i da istaknem da su svi kvalitetni i vredni. Ovo je tradicija koja mora da se neguje i čuva i u budućnosti.”, istakla je Rakovic.

Ivan Ilić, koji se ove godine obreo u ulozi muzičkog urednika Festivala, poručio je : ” Prethodna godina je bila veoma uspešna sa izuzetno kvalitetnim pesmama autora i imali smo fantastične izvedbe. Mislim da ćemo ove godine sve to i prevazići. Odrastao sam na Beogradskom proleću, slušao pesme, koje su rasle sa mnom koliko i ja sa njima. Ova godina je posebna po tome što se pojavljuju izvođači koje dugo nismo imali prilike da čujemo, jer inače kod nas skoro da nema festivala ovakovog tipa, odnosno zabavne i pop muzike”, kaže Ilić.

Vremeplovom unazad,  tačno 63 godine ranije – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, današnje mts Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

 KUPOVINA KARATA ZA BEOGRADSKO PROLEĆE POČINJE DANAS NA MTSDVORNA.RS I BLAGAJNI MTS DVORANE

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

Nema komentara.

Scroll To Top